DUYGU KARAHASANOĞLU


ARTIK, YETER!

Topraklar mı küçüldü, insanlar mı tatminsiz oldu? Bunun cevabını ben değil, sizler vereceksiniz.


                                         ARTIK, YETER! 

 

                                  Topraklar mı küçüldü, insanlar mı tatminsiz oldu? Bunun cevabını ben değil, sizler vereceksiniz. 

İsrail, her geçen gün katliamlarına yenilerini eklerken, ABD, İsrail’e olan desteğini devam ettirmektedir.

Bu, nasıl anlayış? Bu nasıl insanlık? Bir tarafta bombalar altında inleyen Filistinliler diğer yanda İsrail’e sınırsız destek veren batılı güçler.

İnsanlık bunun neresinde?  Masumları katletmek insanlık suçu değil de, nedir? 

İsrail, bir an önce ateşkes yapmalıdır. Öldürdüğü bunca masumların hesabını vermek zorundadır. 

Harabeye dönen Gazze’de açlık, hastalık, ölüm kol geziyor. Yemek bulup, yiyemeyen çocukların haykırışları göğe yükselirken, İsrail savaş uçakları bomba üstüne bomba yağdırıyor!

 Enkaz altında yakınları kaybedenlerin her birinin dudağından acı feryatlar dökülüp yeryüzünü kaplıyor. 

                        7 Ekimden bu yana İsrail’in bombaları altında binlerce can kayıp gitti.  Hala kana doymayan İsrail, Refah’a sığınan Gazzelileri de, göçe bir kez daha zorunlu tuttu. Gidecek oldukları bölgelerde İsrail’in savaş uçakları tarafından bombalanan yerler. 

Belli bir alana sıkışan Gazzelilerin sesine ABD, adeta kulak tıkadı. Filistinlerin yanında olanlara da, kulaklarını tıkayan ABD, kendi bildiğini okumaya devam ediyor. 

 Vatanlarından kopartılmak istenen Filistinlilere Sina çölünde yer yapmaları da insanlık adına utanç kaynağıdır. Batılı güçlerde buna destek vererek, sağlık, eğitim alanında iş birliğine hazır olmaları da ayrı bir utanç kaynağıdır. 

Filistinlilerin yaşadıkları vatanları zaten, var! Sınırları belli, bayrağı, dili, dini belli. Öyleyse!..

İşte, bütün mesele burada! Amerika'dan güç alan İsrail, Filistinlileri yerlerinden topraklarından çıkartmak istiyor ve bunu da kendine hak görüyor. 

Oysa İsrail, 1947 yılında BM’ler tarafından kurulan bir ülke. Filistin toprakları üzerinde kurulmuş olması Filistinlileri hak ve hürriyetlerine dahası toprağa saldırma hakkına sahip değildir. 

Bugün İsrail’i büyütenler,  oradaki soykırımı durdurmak zorundadır. İsrail kendi başına o kadar işleri yapacak bir ülke değildir. Bunu büyütüp kullanan ülkeler, bu soykırıma artık son vermelidir. 

Filistin'de bu kadar acı, bu kadar, katliam, bu kadar göz yaşı. Artık yeter! 

                         Bu topraklara barış güllerini ekmek o kadar da zor değil. Silah tüccarlarına dur demek, kanı durdurmak demektir. Silah satışından elde ettikleri parayı bir başka iş yaparak yine elde edebilirler. İlle de, insan kanı dökmek mi gerekiyor?..

                         Dört yüz yıl Osmanlı Devletinin egemenliğinde  kalan bu topraklarda kan, gözyaşı ve ölüm yoktu. Ne zaman batılı güçler Osmanlıyı zayıflatıp, parçaladı, işte o zaman bu topraklarda huzur bozuldu.