DUYGU KARAHASANOĞLU


ADALET NEREDE

İsrail, her defasında çizmeyi aşarak, soykırım yapıyor.


                                                                ADALET NEREDE 

 

                          İsrail, her defasında çizmeyi aşarak, soykırım yapıyor. Gazze, Batı Şeria derken, Lübnan’a da saldırdı. Filistin’e saldırı gerekçesini burada da sürdürdü.  “Gazze hastanelerinde silah var?” diyerek aylarca masum insanları katletti. Aynı gerekçeyle Lübnan’a da, saldırdı. 

Peki İsrail, bu gücü nereden ve kimden alıyor? Katliamlarına her geçen gün yenilerini ekleyen İsrail, bölgede adeta terör estiriyor. 

Netanyahu, koltuktan inmemek için elinden gelen her şeyi yapıyor. Siyasi istikrarsızlığını örtbas etmek isteyen Netanyahu, katliam ağını genişletmeye kararlı. Gözünü masum insanlara dikti. 

Filistin, Suriye derken Lübnan’a da, saldırdı. Netanyahu’nun bir sonraki durağı neresi  olur?!

                            İsrail, kimden güç aldığı belli. Bunu anlamamak mümkün değil. Beş daimi ülkeden ikisini arkasına aldı mı, gerisi zaten kolay. 

İsrail’de bu desteği alınca, kendini dev aynasında görüp, bölgenin tek hakimi olmanın planlarını yapar. İsrail’e ne zaman füze atılsa, İngiltere ve ABD savaş uçakları o füzeleri havada yok ediyor. 

Düşünceleri açık ve nettir,  İsrail’e  bir şey olmasın. Gündemlerinde Filistinde yada Lübnan’da ölen siviller yok. Onlar için sadece rakam anlam taşır. 

Gazzede yaşanan dram hiç umurlarında değil. Filistinliler için yaşam daha da, zorlaştı. Bir bardak temiz suya bir kuru ekmeğe muhtaç hale getirildiler. Yardımlarda o bölgeye gitmezse açlıktan binlerce Filistinli can verecek. 

Tüm bunlar yaşanırken, insan hakları nerede kaldı? Uluslararası hukuk nerede? Adaletsizlik kol geziyor. Haksızlık deseniz alası yapılıyor. Sivil katliamı sorsanız, binlercesi yapılıyor. Soykırım deseniz, o da had safhada. 

İsrail bir şekilde durdurulmalı! ABD, batılı devletler, silah satacağım hesabına binlerce masumun kanına girdiklerinin farkında değiller. Onlar için önmeli olan silah satmak!

 Silah satıldı mı, kasalar para doldu mu? 

Petrol kuyularından kaç varil petrol çıktı? 

Çıkan variller işlendi mi?

işlenen variller satışa çıktı mı? 

Borsada, petrol fiyatı arttı mı? 

Tahviller ne durumda? 

Kısacası, paranın etrafında dönen bu insanların, Filistinde yada Lübnan’da ölen svillerle ilgilenmeleri mümkün mü?

                        Dünyada yolunda gitmeyen bir sistem var. Bu sistem  sadece güçlüden yana işliyor. Yüz doksan beş ülkenin akıbeti BM’lerin beş daimi üye ülkenin iki dudağı arasında! 

Bu beş daimi üye ülke istediğini yaparak, bir başka ülkenin topraklarını işgal edecek kadar ileri gitmektedir. 

ABD, İngiltere; İsrail’e  destek çıkmazsa, Netanyahu’da bir yıla yakın Filistinde soykırım yapamazdı. Lübnen’a füze atamazdı.   Suriye’nin Goran tepelerine saldırı yapamazdı.

Tüm bunları İsrail tek başına yapacak bir ülke değildir. Ne askeri gücü. Ne de, silah gücü buna yetmez.