DUYGU KARAHASANOĞLU


ZEYTİN DALI HAREKATI

Amerika her defasında Ortadoğu´yu karıştırmanın planlarını yapmaktadır. Türkiye´nin Zeytin Dalı Harekatının altında sürekli art niyet araması nasıl bir müttefik olduğunu açıkça göstermektedir.


                                          ZEYTİN DALI HAREKATI       

              Amerika her defasında Ortadoğu´yu karıştırmanın planlarını yapmaktadır. Türkiye´nin Zeytin Dalı Harekatının altında sürekli art niyet araması nasıl bir  müttefik olduğunu açıkça göstermektedir.

Türkiye, sınırında terör istemediğinden 20 Ocak tarihinde  Zeytin Dalı harekatına başladı. Kararlı tutumu dünya ülkelerini rahatsız etse de, Afrin´i PYD/YPG/PKK´lı teröristlerden temizlemeye kararlı. Her defasında o bölgeden atılan roketler ABD´nin toprağına değil, Türkiye´ye düşmektedir.  

ABD, Suriye´yi son koz olarak görmesinden dolayı hırçınlaşması gayet doğal. ABD Ortadoğu´daki güvenirliliğini ve otoritesini kaybetmiş durumdadır.  Türk askeri Afrin´e işgale değil, sivil halkı kurtarmaya ve teröristlerden temizlemek için gitti. Dahası Türkiye´de üç buçuk milyonun üstünde olan Suriyeli mültecilerin geri dönmesini sağlamak.

ABD ve AB ülkeleri, bunu anlayamaz. Mülteciler o ülkeleri gidecek olsa bir şekilde önlerine set koyarak gitmelerini her defasında engellediler.  

Savaştan kaçan mülteciler deniz yoluyla yolculuğa çıktıklarında yüzlercesi Ege´nin yada Akdeniz´in tuzlu sularında boğularak feci şekilde can verdiler. O sivillerin ölümlerine neden olanlar, bugün konuşmaya hakları yoktur. ?Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz ´

              Türkiye´nin Zeytin Dalı harekatını eleştirmeye, kimsenin hakkı olmadığı gibi sivil can kayıplarının olacağını söylemeye de, hiçbir ülkenin hakkı yoktur. Suriye´de yedi yıldır savaştan ölen sivillerin sayısı milyonların geçti. O zaman dünya ülkeleri neredeydi? Siviller hayatını kaybederken neden hiç sesleri çıkmamıştı? Bugün Türk askeri Afrin´i işgale değil, sınırında terör koridorunun oluşmaması için mücadele ediyor.

Türk askeri yiyeceğini paylaşacak kadar cömert, insanlara yardım elini uzatacak kadar merhametlidir. Bunu Fransa da anlayamaz. Hala Türkiye´nin Suriye´yi işgal edip etmeyeceğini konuşuyor. Fransa tarihinde bir çok Afrika ülkesini işgal edip, sömürge yapmıştır.

           Suriye´de ki savaştan kaçıp, Türkiye´ye sığınan mültecilerin bir çoğu yardım kuruluşlarından yiyecek alıp hayatlarını devam ettirmeye çalışıyor. Yemek almak için sıraya giren bu kadınların yüzleri sizce her şeyi anlatmıyor mu?

 

 

Yemek almak için sıra bekleyen Suriyeli mülteciler.