DUYGU KARAHASANOĞLU


TÜRKLER GELİYOR

Türkiye, ?Barış Pınarı? operasyonuna başlayınca, PKK PYD terör örgütleri ne yapacağını şaşırdı. Kaçacak delik aramaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı ilerleyişi karşısında daha önceden ABD´nin de yardımlarıyla yapmış oldukları tünellere sığın


                                 TÜRKLER GELİYOR

 

                      Türkiye, ?Barış Pınarı? operasyonuna başlayınca, PKK PYD terör örgütleri ne yapacağını şaşırdı. Kaçacak delik aramaya başladı. Türk Silahlı Kuvvetlerinin kararlı ilerleyişi karşısında daha önceden ABD´nin de yardımlarıyla yapmış oldukları tünellere sığınmak zorun da kaldılar.

Türkiye´nin istediği güvenli bölge oluşumudur. Bunu dünya ülkeleri ne yazık ki, anlamakta güçlük çekiyor. Hala kafalarında başka şeyler var. Kara propaganda yaparak Türkiye´yi kararından vazgeçirmeye çalışıyorlar. Bu asla olmayacak. Teröristler o bölgelerden arınmadıkça, Türk Silahlı Kuvvetleri Barış Pınarı operasyonuna devam edecek. Ateşkesle gelen ABD Başkan yardımcısı Pence, neyin peşinde? Artık o bölgelerden çıktınız. Neyin hesabını yapıyorlar? Daha düne kadar Münbiç ABD askerlerinin kontrolündeyken, Türkler geliyor korkusuyla Rusya´ya devretmesi hangi müttefikliğe sığar? Türkiye bu ihaneti asla unutmayacak. Dünya tek ses oldu, Türkiye´ye karşı ortak tavır aldılar. Türkiye´nin başlattığı Barış Pınarı operasyonunda ki asıl hedefini hiçbir dünya ülkesi anlamadı yada anlamak istemediler! Suriye´nin toprak bütünlüğü Türkiye için çok büyük bir önem taşıyor. Ama batılı güçlerin böyle bir  düşüncesi yok. onlar gittikleri ülkeleri işgal edip, sömürürler. Bunun örneklerini tarih boyunca gördük ve hala da görmeye devam ediyoruz. Türkler  hiçbir zaman sivil katliamı yapmadı ve yapmaz. Fakat Türkiye´yi eleştiren ülkelerin tarihleri kara sayfalarla dolu. Biz o topraklarda barış gülleri ekmek istiyoruz.

Yahya Kemal´in şiir dizlerinde olduğu gibi;

??Tâ Budin´den Irâk´a, Mısr´a kadar,

     Fethedilmiş uzak diyarlardan,

    Vatan üstünde hür esen rüzgâr,

    Ses götürmüş bütün baharlardan.

    O dehâ öyle toplamış ki bizi,

    Yedi yüz yıl süren hikâyemizi

    Dinlemiş ihtiyar çınarlardan..?

                      ?Barış Pınarı? operasyonu, başarıyla devam ediyor. Türkiye, seksen iki milyon nüfusuyla Mehmetçiğe destek veriyor. Bu destek artarak devam ettikçe batılı güçler, oyun üzerine oyun kuruyor. Şunu unutmasınlar ki, bu millet çok savaşlar, çok ihanetler gördü. Allah´ın izniyle hepsinin üstesinden geldi. Bunun da üstesinden gelecektir.

                        17 Ekim Perşembe günü,  Cumhurbaşkanı Erdoğan ile   ABD Başkan Yardımcısı Pence, görüştü.  İki saat kırk dakika süren görüşmeden sonra 13 maddelik anlaşma sağlandı. Türkiye´nin istediği gibi YPG/PKK güvenli bölgeyi 120 saat içinde terk edecek. Etmediği taktirde Türk Silahlı Kuvvetleri Barış Pınarı  harekatına devam edecek. 17 ekim Perşembe saat 21.00´de süre başladı. Verilen süre   22 Ekim Salı günü dolacak. Hep birlikte bekleyip göreceğiz