DUYGU KARAHASANOĞLU


TÜRKLER GELİYOR

ABD´nin Suriye´den asker çekeceği günlerdir kamuoyunda yerini ilk sırada aldı. Bölgede faaliyet gösteren terör örgütleri ABD´nin çekilme kararından sonra kendilerine yeni kapı aramaya başladı.


 

 

                                       TÜRKLER GELİYOR

 

                         ABD´nin Suriye´den asker çekeceği günlerdir kamuoyunda yerini ilk sırada aldı. Bölgede faaliyet gösteren terör örgütleri ABD´nin  çekilme kararından sonra kendilerine yeni kapı aramaya başladı.

Rejimin yanında yer almak istediklerini söyleyen terör örgütleri, Türklerden ne kadar korktuklarını bir kez daha gözler önüne sermiş oldular. Bölgedeki terör örgütleri; ?Türkler geliyor.? Diyerek bir çok ülkenin kapısını çaldı.

ABD, bölgeden çekileceğini söylese de, arka plandan tırlar dolusu silahlar bölgeye ulaştı. Bir tarafta ABD askeri, yavaş hareketlerle çekilmeye hazırlanırken, diğer tarafta silahlar, terör örgütlerinin inlerine ulaştı. 

                         Türkiye, sınır güvenliğini her şekilde korumak durumundadır. Terör örgütlerinin sınır boyunda olmasını istemiyor. Bunun için gereken müdahale yapılacaktır. Bunun ötesi berisi yok.  mülteciler, Türkiye´de! Avrupa ülkeleri mültecileri istiyor mu? Hayır.

Geçenlerde Yunanistan Başbakanı Çipraz, Türkiye´deydi. Mültecilerden duyduğu kaygıyı üstü kapalı dile getirdi.  Zaten Türkiye, mültecileri engellemese kapıları açsa önce Yunanistan ardından Avrupa´ya gitmeleri zor değil.

Yunanistan´ın  başka bir düşüncesi de, doğalgazın kendi topraklarından Avrupa´ya açılması. Kısacası her ülke kendi menfaatleri doğrultusunda siyaset yapmaktadır. Bunun ötesi berisi yoktur. Hangi ülke olursa olsun önce kendi vatandaşını düşünüyor.

Durum böyle olunca, ABD Başkanları iki yüz elli milyonluk vatandaşı bakmak için hangi ülkenin ne kadar yeraltı kaynağı varsa, o ülkeyi  işgal edip, kan ve ölüm kusuyor. Bu işgalin adını da, ?özgürlük? olarak tüm dünyaya lanse ediyor.

2003 yılında Irak´a özgürlük vaadiyle girmişti, bugün Irak hala ABD´nin kontrolü altındadır. Kaos ortamı devam etmektedir. Irak hükümeti yeni bir anayasa yapmak için kolları sıvasa da, sonuca ulaşır mı, ulaşmaz mı bekleyip göreceğiz.

                            Suriye´de terör örgütleriyle ittifak yaparak DEAŞ´ı bitireceğini söyleyen ABD, bunu geçen zaman içerisinde yaptı mı? Başkan  Trump, Suriye´den çekileceğini söylediğinde terör örgütleri telaşa düşüp, Türkler geliyor korkusuyla Avrupa´da ki bazı ülkelerin kapılarında yardım dilenmedi mi?

                             Dünya siyaseti her geçen gün farklı bir boyut kazanıyor. DEAŞ´lı militanlar Suriye´den bir tarafa göç etti.  Yada Afganistan´a yerleştirildi.  Yerleştirilen DEAŞ´lı militanların sayısı her geçen gün arttı.  ABD´nin yeni Ulusal Güvenlik Stratejisi belgesinde de Pakistan´da terör örgütlerinin faaliyet gösterdiği iddiası yer almıştı. Son gelişmeler, Türkiye, Avrupa, Orta Asya Cumhuriyetleri, Afganistan ve Pakistan´ı birbirine bağlayacağının, dünyanın en büyük ulaşım ve ticaret projesi olarak görülen Çin´in ?Tek Kuşak- Tek Yol projesinin hedef tahtasına konulduğunun, Afganistan´a yerleştirilen DEAŞ militanları ile projenin baltalanmak istendiğinin işaretlerini veriyor.

Dünya siyasetindeki kartlar, tekrar karılıp dağıtılacak.