Fatma Karahasanoğlu


TÜRKİYE DÜĞMEYE BASTI

İstiklal Marşının üçüncü kıtasını tüm dünya ezberlesin. Bu milletin nerelerden nerelere geldiğini bir kez daha anlasın.


                                TÜRKİYE DÜĞMEYE BASTI

 

                      İstiklal Marşının üçüncü kıtasını tüm dünya ezberlesin. Bu milletin nerelerden nerelere geldiğini bir kez daha anlasın.      

?Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.
Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! 
Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım.
Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım?

                    Sınırları kanla çizilen bu vatanın bir karış toprağı verilemeyeceği gibi sınırlarında bir terör örgütü kurulmasına asla müsaade edilmez. 9 Ekim Çarşamba günü Türkiye düğmeye bastı ?Barış Pınarı? harekatı adı altında PKK,PYD terör örgütlerine ait binaları, havadan vurdu. Daha sonra kara harekatı başlattı. Mehmetçik dört koldan ilerleyerek sınırları temizlemeye başladı.

 ?Barış Pınarı? operasyonuna destek vermeyen, ABD´de, İsveç, Suudi Arabistan, Kanada, Mısır, Fransa, Almanya, İtalya gibi ülkelerin Türkiye´ye karşı tutumları ortadadır.

İtalya, hangi akla hizmetle İmralı´da yatan terörist başına fahri hemşerilik unvanı veriyor. Fransa Cumhurbaşkanı, Elize Sarayında, terör örgütü sözde yetkililerini ağırladı. Türkiye´nin bu konuda ki hassasiyetini bilmesine rağmen böyle bir davranışta bulunması, oldukça düşündürücüdür. Zaten Türkiye´nin başlattığı operasyona destek vermeyen ülkelerin başında yer almaktadır.

 Hala akıllarında Türkiye´yle ilgili planlar var.öyle plan yapıyorlar ki, dünyada sanki tek ülke Türkiye´dir. Kendilerine göre bir şeyler çiziyorlar, bir şeyler yazıyorlar. Uygulamaya geçemeden planları sabun köpüğü gibi kayıp gidiyor.                     

?Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki fedâ?

Şühedâ fışkıracak, toprağı sıksan şühedâ!

Cânı, cânânı, bütün varımı alsın da Hudâ,

Etmesin tek vatanımdan beni dünyâda cüdâ?

                    Her karış toprağı şehit kanlarıyla yoğrulan bu cennet vatan evlatları kahramanca, mücadele eder. Sadece kendi topraklarında değil, toprakları işgal edilen masumların haklarını bile korumada, bir an bile tereddüt etmez. Kendi bağımsızlıkları gibi onların da bağımsızlıklarını düşünür. Kahraman Türk ordusu nereye gitse, oraya adaleti getirir. Huzur, güven ortamı oluşturur. Tarih boyunca bunun aksisi yaşanmadı.