DUYGU KARAHASANOĞLU


ON BİR YIL GERİDE KALDI

Zaman, su gibi akıp giderken geride, acı ve tatlı anılar bırakıyor. Bazen umutlu bazen de umutsuzluğa kapılırsınız.


                                  

    ON BİR YIL GERİDE KALDI 

                              Zaman, su gibi akıp giderken geride, acı ve tatlı anılar bırakıyor. Bazen umutlu bazen de umutsuzluğa kapılırsınız.

Yıllar oldukça acımasız. Kimin nerede, ne olacağı belli değil. Her meslekte olduğu gibi gazeteciliğinde zor yanları vardır.

Maçka Haber´in 11. Yılını geride bırakırken, Beşikdüzün´de meslektaşımız Muhammed Taş, ebediyet istirahatına  çekildi. Yakalandığı amansız hastalıktan kurtulamadı. Her şeyi geride bırakarak bu dünyadan göçüp gitti.

                             Trabzon Büyükşehir olmadan önce ilçe gazeteleriyle Valilik basın ilgileniyordu. Maçka, Akçaabat, Beşikdüzü, Of ve Vakfıkebir´de haftalık gazeteler yayınlanmaktaydı. Muhammed, Beşikdüzün´de Objektif gazetesini on beş günde bir yayınlıyordu. İlçelerde  yayınlanan  gazetelerin de, kendilerine göre sorunları vardı. Muhammed´de bu sorunları yaşamıştı. Ayakta kalmak zor olduğu kadar bazı durumlarda imkansızdı. İlçe gazete çalışanları olarak bazen bir araya gelir sorunları tartışırdık. Muhammed, birkaç yıl önce gazete Objektif´in yayın hayatını durdu.Yakalandığı hastalık her gün O´nu eritmeye başladı. Yudum yudum ilmek ilmek bütün bedenini sardı. 07 Kasım günü son yolculuğuna doğduğu ve hayata başladığı Beşikdüzün´de uğurlandı. Muhammed, yerin mekanın cennet olsun.

                            Küçük yerlerde gazetecilik yapmak her zaman zordur. Nedenleri oldukça açık ve nettir. Her daim yüz yüze baktığın insanlar vardır. En küçük olumsuzluk karşısında bu insanlarla muhabbetinde değişmektedir. Suç kürk olsa kimse giymez. Sözü ne kadar doğrudur. Onun için hiç kimseyi eleştiremiyorsun.  Gördüğün yanlışı çoğu kez görmezden geliyorsun.  

                          Maçka Haber, on bir yıldan bu yana ilçede yayın akışını üslubunu bozmadan sürdürdü. Bundan sonra da sürdürmeye devam edecek. Edepsiz davranmak herkesin yapabileceği bir meziyettir. Önemli olan edepli olabilmektir. Edep ve adap her şeyden önde gelir. Bu yüzdendir ki, Maçka haber gazeteciliğin edep ve adabını her daim taşımıştır. Son yıllarda gazetecilik mesleğini farklı alanlarda kullananlar  oldu. Onlar bana göre gazeteci değil, girmiş oldukları alanların birer piyonudur.

                           Maçka Haber´in 11. Kuruluş yıl dönümünü unutmayıp, çiçek gönderen ve kutlayan herkese teşekkür ediyorum.