DUYGU KARAHASANOĞLU


MEHMETÇİK DESTAN YAZIP İNSANLIK DERSİ VERİYOR

Türkiye her şekilde Afrin?e girmek durumundaydı. Sınırında bir terör devleti kurulmasına göz yumamazdı. Masum Suriyeliler terör örgütlerini, acımasızlığı altında inlerken, Türkiye buna da seyirci kalamazdı. Suriye´de yüz altmıştan fazla terör gurupları


                          MEHMETÇİK DESTAN YAZIP İNSANLIK DERSİ VERİYOR

 

                      Dünya, Beşar Esad´ın Doğu Guta´da sivillere yaptığı katliamı görmüyor. Yada göremiyor. Bir çok sivil hayatını kaybederken, yardım kuruluşları da bölgeye girmekte sıkıntı yaşıyor. Tüm bunlar Suriye´de yaşanırken , Türkiye´nin Zeytin Dalı Harekatında sivillere zarar gelmesin diye gösterdiği özeni Avrupa ve dünya görmek istemiyor.

Mehmetçik, Afrin´e işgal için girmiyor. Orada yaşayan, insanlara topraklarını yeniden kazandırmak için giriyor. Altı yıldır terör örgütü PYD, YPG kontrolünde olan bu bölgelere gerçek sahiplerini vermek için Türk askeri orada!

 Dünya ülkeleri şunu bilmelidir ki, Mehmetçik destan yazmayı bilir.  Çanakkale ruhu hala Türk milletinin damarlarında akmaktadır.

                Suriye´de yedi yıla aşkın süren savaşta mağdur olan sivillere kim kucak açtı? Avrupa mülteci almamak için bin bir takla attı. Kendine medeni diyen ülkeler tel örgülerle mültecilerin girmesini engellerken, çağ dışı hareketler sergiledi.

                  Türkiye her şekilde Afrin?e girmek durumundaydı. Sınırında bir terör devleti kurulmasına göz yumamazdı. Masum Suriyeliler terör örgütlerini, acımasızlığı altında inlerken, Türkiye buna da seyirci kalamazdı.  Suriye´de yüz altmıştan fazla terör gurupları oluşturuldu. Bunları kim finans etti? Bunları kim ve kimler eğitti?

ABD,  2003 yılında Irak´a ?özgürlük getireceğim? vaadiyle girdi ve ateş topunu bıraktı. O gün bugün Irakta istikrar olmadı. Hala irili ufaklı terör örgütleri eylemleri olmaktadır. ABD, Suriye´de farklı politika izleyerek, terör örgütünü bir başka terör örgütüyle yok etmek istedi. Binlerce tır, o bölgeye silah taşıdı. Sonuç, ortada. Yine masumların kanı aktı. Yine savaştan ve ateşten kaçanlar Türkiye´ye sığındı. Yine kadın ve çocuk ölümün soğuk nefesini hissetti. Yine kız ve erkek çocukları terör örgütleri tarafından silah altına alınarak zorla eylemlerde kullanıldı.

Her nedense bunları Avrupa hiç görmedi ve görmüyor. Ancak Türkiye´nin attığı her adımı görüyor. Gördüklerini doğru anlatmıyor. Yalan yanlış haber yaparak, gündem oluşturmaya çalışıyor. Suriye´de akan kanı kim durduracak? ABD, menfaatleri doğrultusunda hareket ederken, İsrail topraklarını biraz daha Suriye tarafına yaymak için olaya karışmaya çalışıyor. Rusya derseniz bir başka sorun. Esad´a, İran´la birlikte destek vermesi de, tam bir muamma konusu. Çin deseniz Uzakdoğu´dan seslenerek, bir şeyler yapılmasını istiyor.

Türkiye, bu konuda çok farklı. Suriye ile 911 kilometrelik sınır hattı mevcut. Suriye´de ateşten kaçanlar Türkiye´ye sığındı ve sığınıyor. Fırat Kalkanında temizlenen  bölgeye Suriyeliler yerleşmedi mi? Ve onlara yardım elini yine Türkiye uzatıyor.

Bugün Zeytin Dalı Harekatında yüzlerce köy, tepe, ilçeyi terörden temizleyen Mehmetçik değil mi?!  Afrin merkezde sivilleri kalkan olarak kullanmaya çalışan terör örgütleri değil mi?  Sivillerin kent merkezinden  çıkmasını  engelleyen  PYD,YPG ve PKK´lı teröristler değil mi? Mehmetçik, sivillerin kent merkezinden çıkması için güvenli koridor oluşturarak onları ateş altından çıkartıyor.

İşte! Dünya, Mehmetçiğin verdiği insanlık dersini görmek istemiyor.