DUYGU KARAHASANOĞLU


İNTİKAM DÜĞMESİ

Suriye´nin toprak bütünlüğünün bozulmasında ki en büyük neden petrolleri! ABD, yıllardır DEAŞ´la mücadele ettiğini söyleyerek, PKK ve PYD´ye her türlü yardımı yaptı. Ne zaman ki, Türkiye Barış Pınarı Harekatı başlattı. Oyundaki kartlar birden değişiverdi


                                                       İNTİKAM DÜĞMESİ

 

                            Suriye´nin toprak bütünlüğünün bozulmasında ki en büyük neden petrolleri! ABD, yıllardır DEAŞ´la mücadele ettiğini söyleyerek, PKK ve PYD´ye her türlü yardımı yaptı. Ne zaman ki, Türkiye Barış Pınarı Harekatı başlattı. Oyundaki kartlar birden değişiverdi.

ABD Başkanı Trump, Suriye´den askerlerini çekeceğini söylese de, Deyrizor petrollerinden bir türlü vazgeçemedi. Belli sayıda asker Deyrizor Petrol yatakları için kalırken, PKK ve PYD terör  örgütü de, bu nöbette yer aldı. ABD,  PKK  ve PYD terör örgütlerini bu bölgede yaşatmak isteğinde olduğunu gösterdi.

Suriye´de çıkan  petrolün yüzde doksanı terör örgütünün elindedir. ABD, binlerce  tır dolusu silahı boşuna göndermedi. ABD, terör örgütleriyle beraber petrolü gayri meşru yollarla Kuzey Irak´ta işlemeleri de, olayın bir başka çirkin boyutudur. Ortadoğu´da her defasında nifak tohumları eken ABD´nin tek düşündüğü petroldür. Deyrizor petrollerinin az olduğunu ancak yer altındaki rezervlerinin  çok büyük olduğunu söyleyen Trump, bir kez daha Suriye´de sadece petrolü düşündüklerini ortaya koymuştur.  

Müttefik ülkeye yakışmayacak hareketler sergileyen ABD´nin Ortadoğu´daki maskesi düşmüştür. ABD,  yalnızlaştığı için değişik senaryolara baş vurup, gücünü artırmak istemektedir.

2003´te işgal edilen Irak toprakları hala kaosun elinde inlemektedir. Özgürlük vaadiyle Irak´a giren ABD, her yeri yaktı, yıktı yok etti. Binlerce masum can öldürüldü. Güvensiz ortamlar hasıl oldu. Hala bu topraklarda ölüm ve şiddet el ele, kol kola dolaşıyor. Suriye´den çekilen ABD askerlerinin bir kısmı Irak´a gittikten sonra Irak yine kaosun bir başka ağına düştü. Protesto gösterileri bir çok kente yayıldı. Ölü sayısı yüzü geçti.    Her şeyin altında menfaat yattığı açıkça gözler önündedir.       

                      Türkiye´nin Barış Pınarı Harekatı, ABD Temsilciler Meclisinde de söz konusu oldu. Bükemedikleri eli öpmek istemediklerinden intikam düğmesine bastılar. 1915 Sözde Ermeni soykırımı ve bir dizi yaptırım  Türkiye´yi köşeye sıkıştırmanın hesabı içindeler. Temsilciler Meclisinde alınan karar Türkiye için yok hükmündedir.