Varol Uzlu


Her devrin adamı

yeni belediye başkan adaylarının açıklanması ile iyice siyasallaşan ülke gündemi ekonomik krizin şiddetini azaltsa da seçim sonrası olumlu bir havanın olmayacağını şimdiden hissettiriyor.


                                 Her devrin adamı

 

       yeni belediye başkan adaylarının açıklanması ile iyice siyasallaşan ülke gündemi ekonomik krizin şiddetini azaltsa da seçim sonrası olumlu bir havanın olmayacağını şimdiden hissettiriyor.

        Demokrasinin gereği olan seçme ve seçilme hakkını hikayesel bir biçimde yaşıyoruz ama ben istediğimi seçemiyorum dayatılanı seçmek zorunda bırakılıyorum.bizi yöneteni umursuyorum ama yönetenler bu halkı ne kadar umursuyor. tartışılacak bir ikilem olarak karşımızda duruyor..

    yeni bir başlangıç yapmak için hep umut edeceğiz..siyasete fazla dokunmadan gördüğümüz ve okuduğumuz kadar söyleyeceklerimiz olmalı..benim siyasi bir hayatım olmadı.kendimce birşeyler üretmeye çalıştım.gazetecilik yapıyorum belgesel film çekiyorum ve fotoğraf sergilerim oluyor.siyaset ile ilgili sadece okurum..

  İki siyaset adamını iyi biliyorum..biri ;niccolo machiavelli diğeri de Fransız siyaset adamı; Fouce ..dir..bunlardan ilki olan ve bir öğreti olarak sunulan machiavelli yi çoğu kimse tanır..lakin fouche biraz gölgede kalır..belki de bugünkü siyasilerin bazı özelliklerini taşıdığı bu devlet adamı belki de dünya siyasetinin gelmiş geçmiş en büyük siyasetçisidir..

  Her devrin adamı dedikleri siyaset deyimini onunla özdeşleştirebiliriz..

   aklını ve iradesini kontrol edebilen,makyevalist gözü kara,her türlü etik ilkeden yoksun değişen ideolojilere aynı hızla uyum gösteren bu adam,Fransız devriminin en güçlü adamı robespierre i sonrasında da Napolyon u giriştiği psikolojik savaşta yenmiş ve ayak ta kalmıştır.

  Döneminin en güçlü adamı olan fouche ,hem jakoben hem kralcı hem cumhuriyetçi göründü..bütün Fransız siyasetçileri ondan nefret ediyordu..o aslında siyasi bir karaktersizliği temsil ediyordu.bütün partilere girip çıkmıştı..

 Her zaman ayakta kalan bu siyasetçi dönem dönem Türk siyasetinde de küçük örneklerini görür gibi olduk..

 biz ülkemizde tabi ki böyle bir model siyasetçi anlayışını görmek istemiyoruz..vaadler le değil gerçekçi işler ile halkın iradesini çok etkilemeden kendi siyasal çıkarını düşünmeden günlük düşünmeyen temiz siyasetçiler temiz adaletçiler ve temiz gazeteciler istiyoruz..