Fatma Karahasanoğlu


GERİ SAYIM BAŞLADI

ABD Başkanı Trump, başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri sosyal medyayı iyi kullanıyor. Attığı twitlerle, gündemi bir anda allak bullak ediyor. Düşüncelerinin hangi boyutta olduğunu anlamak kolay değil.


                                          GERİ SAYIM BAŞLADI

 

                          ABD Başkanı Trump, başkanlık koltuğuna oturduğu günden beri sosyal medyayı iyi kullanıyor. Attığı twitlerle, gündemi bir anda allak bullak ediyor. Düşüncelerinin hangi boyutta olduğunu anlamak kolay değil.

Başkan Trump, bir gün Suriye savaşının aptal olduğunu attığı twitle ifade ederken, bir başka gün, PKK/PYD terör örgütüne binlerce tır dolusu silah yardımında bulunuyor. Aradaki dengeyi siz kurun dercesine dünya kamuoyuna mesaj gönderiyor.

Tüm bunlar bir anda olmuyor tabii ki! Alt yapısı mutlaka vardır. Suriye´de ki, savaşın başladığı gün be gün hafızalarda ne şekilde yer ettiği ortadadır. 

Türkiye, yıllardır güvenli bölge üzerinde durmasına rağmen, gerek ABD gerek Avrupa gerekse Rusya, bu konuda geçerli bir adım atmadığı gibi Türkiye´ye de adım attırmadılar.

Türkiye; bekledi, bekledi, bekledi!.. sonunda kendi göbeğini kesmeye karar verdi. Ve 09 Ekim Perşembe günü Barış Pınarı harekatını başlattı. Dokuz günde 702 terörist etkisiz hale getirildi. Dünya ülkeleri baktı ki, Türk Silahlı Kuvvetleri başarılı PKK/PYD´liler patır patır ölüyor. ABD, derhal kolları sıvadı. ABD Başkan Yardımcısı Pence ve Dışişleri Bakanı Pompeo, Türkiye´ye geldi. Çantalarında ki, dosya belliydi. Amaçları, Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekatını durdurmaktı. Masa etrafına oturdular. Türkiye kendi isteklerini açıkladı. ABD´li heyette dosyasındakileri masaya koydu. İki ülke arasında uzun müzakereden  sonra anlaşmaya varıldı. Bu anlaşma bir ateşkes antlaşması  değildir. çünkü ortada iki ülke savaşı yok. Türkiye, sınırlarında terör örgütü istemiyor. Diğer bir ifadeyle sınırlarında terörist istemiyor. Bu yüzden kararlı tutumuna devam etti. Ta ki ABD silah verdiği PKK/PYD terör örgütlerinin  haklarını savunana kadar. Masada bu konular ele alındı. Sonunda Türkiye´nin güvenli bölgeden teröristlerin derhal çekilmesi istendi. Ve süre verildi. Bu süre içerisinde teröristler hem güvenli bölgeden çekilecek hem de ağır silahlarıyla birlikte tahkimatları yok edecekler Verilen süre sonunda istekler yerine gelmezse, Barış Pınarı harekatı kaldığı yerden devam edecek.