Varol Uzlu


Geçen hafta sonu;

gençlik yıllarından beri takıldığım boztepedeki neco abi nin kahvesinde kağıt oynamaya başlamıştım


                 Geçen hafta sonu;

 

            gençlik yıllarından beri takıldığım boztepedeki neco abi nin kahvesinde kağıt oynamaya başlamıştım rakibim de yüzde yüz yerli olan 80 yaşındaki saka dayıydı.o arada Alanya -Galatasaray maçı başlamak üzereydi ve kadrolar ekrana yansıyınca galatasarayın ilk onbiri gözüme aldı..ilk 11  de  bir tane bile Türk oyuncu yoktu. alanyaspor un da üç Türk oyuncusu vardı.

 adı; Türkiye süper futbol ligi olan bu sirk gösterisi  yıllardır sahne alıyor bu milli ülkemde...

   Ülke futbolu batak içinde,kulüpler borçlu ve hala daha borçlanıyorlar.ve hükümet kulüplerin borçlarını sıfırlamak için yeni bir kaynak oluşturdu sanırım..

Borçları yapanları sorumlu tutacağına yeniden borç yapın ben öderim diyor.siz üretin ben desteklerim demiyor.istediğiniz kadar yabancı futbolcu alın ekonomi canlansın diyor.ülke ekonomisi de böyle gidiyor.

  Yıllardır borçlanan Trabzonspor da artık yerli üretime geçmek zorunda kaldı borçlar yüzünden transfer yasağı olan kulüp alt yapısındaki oyuncularına yöneldi ve başarı da gelmeye başladı..

Demek ki üretirsen varsın .

  Bu kadar millilikten bahsedilen bir ülkede sporcu ithal etmek sadece günü kurtarmaktır.

  Sistemin yeni futbol projesi; başakşehir renkli ligimizin yeni şampiyonu olacak.

            Seyircisi olmayan 17 bin kişilik stadında maçlarını az seyirciye oynayan bir kulüp neden alt yapıya önem vermeden yıldız futbolcuları transfer eder? Futbola katkı alt yapıdan oyuncu yetiştirmekten geçtiği halde neden büyük paralarla yaşlı yabancı transferleri yapılır? Neden ahlaki kişilikleri sorgulanan arda ve emre gibi futbolculara milyon euro lar verilir. Neden bu anlayışla yönetilen kulübe sponsorlar kaynak akıtır? 

Cumhurbaşkanı başta olmak üzere AKP çevrelerinin Osmanlı özentilerinin bir sonucu olarak Cumhuriyet döneminde kurulan kulüplerin etkisini ve halk üzerindeki sempatisini azaltmaya yönelik amaçlarının olduğu iddia ediliyor. Öte yandan bir başka büyük kaynak havuzu da yaratılmış oluyor.

 Bu milletin en büyük eğlencesi olan futbol birilerin elinde  neden rant ve oyuncak olsun.

             Sistemin ve stratejinin olmadığı bir eğitimde, sporda, ekonomi de sanatta ve tabi ki siyasette sürekli başarılar olmaz.bir ülke düşünün 15 yıldır iktidarı ve muhalefeti ile aynı düzlem de hesaplaşma yapıyorlar ve aktörler hiç değişmiyor...kimse dönüp arkasındaki pisliğe bakmadan birbirine vurup duruyor..ülke iflas etmiş kimsenin umurunda değil

 sirk e dönüşmüş futbol ligimiz de de ucuz Amerikan yapımı filimler izliyoruz 

 

  Varol uzlu