Fatma Karahasanoğlu


GARİPLİKLER DÜNYASI

gariplikler dünyası.adım başı garipliklerle karşılaşıyoruz. Bunlar nedir diye soruyorsunuz? Gelin arabasının akan trafikte drift atması, diğer sürücüler zor durumda bıraktı. Hiçbir şey olmamış gibi gitmesi de, olayın bir başka utanç yönü.


                                         GARİPLİKLER DÜNYASI

                                               

                  Ga riplikler dünyası. Adım başı garipliklerle karşılaşıyoruz. Bunlar nedir diye soruyorsunuz? Gelin arabasının akan trafikte drift atması, diğer sürücüler zor durumda bıraktı. Hiçbir şey olmamış gibi gitmesi de, olayın bir başka utanç yönü.

Otobanda ilerleyen sürücü, bir ayağını camdan dışarı çıkarması, bir eliyle de, hiçbir şey yapmamış gibi telefonda konuşması, umursamazlığının ayrı bir göstergesi.

 Eşiyle birlikte araçların arasında motosikletiyle zig zag yaparak giden genç adam, ölüme adeta meydan okuyorum dercesine hareket yapması sizce ne kadar normal?

Makineyi üst kattan indirmek için başka bir vinci, diğer vince bağlayıp, yukarı çekmeye çalışanların dikkatsizliğinden doğan kaza, faciayla sonuçlanabilirdi. Halat koptu, yukarı çekilen vinç tüm gücüyle yere çakıldı. Ölen yaralanan yok ancak vinç büyük hasar aldı.

Otogardan kalkan otobüs beş dakika sonra yolun sağına sürücü tarafından çekilince, yolcular telaş yaşar. Otobüsün bozulduğu düşünülür ne var ki yolcu otobüsü bozulmamış. Mazotu bittiği için şoför tarafından sağa çekilir.   

Gariplikler dünyası diyoruz ya! Bunlarla sınırlı değil. Yol kenarında yatan çocuğu kimse frak etmedi. Yanından vızır vızır geçen araçlar, şans eseri bir ölüme sebebiyet vermedi. Her zaman böyle şanslı durumlar olmayabilir.

 Evinin terasında tek başına salıncakta sallanan küçük kızın boğazına salıncağın ipi dolanır, çığlıklarını duyan anne, kızı son nefesini vermeden kurtarır.

Bebeği arabanın içinde bırakan anne ve baba daha sonra arabaya binemeyince, bebekten arabanın kilidi açmasını ister. Bebek oyun sandığı olaylar karşısında şaşkın bir o kadar çaresiz. Uzun uğraşlardan sonra arabanın kelebek camı kırılarak, kapıyı açarlar.

Kız arkadaşına kızan genç adam, kız arkadaşının aracının ön camlarını kırar. Hıncını alamayan genç adam, aracın üzerine büyük taşlar atar, aracı hurdaya çevirir.

Birbirlerine sadakat yemini ettiler. Ancak on sekiz günde sadakat bozulur. Ve genç adam on sekiz günlük eşini boğarak öldürür.

 Yüz otuz kilometre hızla giden kamyonun arkasında asılan üç genç, ölüme meydan okudu.

Hafriyat kamyonundan yol isteyen otomobil sürücüsüne sinirlenen kamyon şoförü, önce bağırdı ardından kamyonla otomobile çarptı.      

                    Duyarsız ve dikkatsiz olmak bu tür olaylarla kaşı karşıya getirir. Trafikte, evde, yolda. Her yerde dikkatli olmak gerekir. ?bana bir şey olmaz. Yapacak bir şey yok. Aynen. Sıkıntı yok. Ne yapalım.? Gibi sözler sadece avutulmak için kullanılan sözlerdir.