DUYGU KARAHASANOĞLU


DÜNYA POLİTİKASI

Yeni dünya düzeni kurulurken ABD, kaos yaratmakta geri durmuyor. Hangi taşı kaldırsanız, altından ABD´nin çıktığını görürsünüz. ABD´nin ülkeler üzerinde bu kadar baskı kurmasının altında bir çok nedenler vardır. Bunları tek tek sıralayac


                                               DÜNYA POLİTİKASI

 

                  Yeni dünya düzeni kurulurken ABD, kaos yaratmakta geri durmuyor. Hangi taşı kaldırsanız, altından ABD´nin çıktığını görürsünüz. ABD´nin ülkeler üzerinde bu kadar baskı kurmasının altında bir çok nedenler vardır. Bunları tek tek sıralayacak değilim. Her şey açıkça ortadadır. 

Dünyada tek güç olmak arzusuyla yanıp tutuşan ABD için diğer ülkelerde yaşayan insanların hiçbir değeri yoktur. ABD´yi suçlarken, diğer ülkelerde sütten çıkmış kaşık değildir. Menfaat ilişkisinin yaptıramayacağı hiçbir şey olmadığına göre menfaate dayalı, müttefiklikte belli ölçüler içerisinde kalır.

Her ülkenin devlet başkanı kendi halkı için çalışır. Hiçbir devlet başkanı bir başka ülkenin vatandaşının refahı için kendini riske atmaz. Bunun içindir ki, ülkeler arasında ki diplomatik görüşmeler yine o ülkelerin birbirlerine sağlayacak oldukları menfaate bağlıdır.

ABD Başkanı Trump´un baş danışmanı aynı zamanda damadı da olan Jared Kushner,, Filistin devlet başkanı Mahmut Abbas´a Kudüs´ten çıkmaları için on milyar dolar teklif ederken, hangi ruh haleti içerisindeydi. Allah´ın topraklarını;  bir kul, bir başka kuldan para karşılığı almaya çalışıyor. Şuradan anlıyoruz ki, insanların ne denli dünya malına tamah ettiğini.

Bu dünyadan kimler geldi, kimler geçti. Bir zamanlar Filistin´e kan kusturan İsrail Başbakanı Ariel Şaron nerede? Ariel Şaron döneminde de, Gazze bombalanıyordu, bugün Netanyahu döneminde Gazze bombalanıyor.

Bir zamanlar ABD başkanı Abraham Lincon´du, şimdi Trump. Arada ki başkanları saymıyorum. Dünyadan bir çok insanlar geldi geçti. Kimi zengin, kimi fakir. Kimi de orta halliydi. Kimi kraldı, kimi sultandı, kimi de, dağda çobandı. Hepsinin ortak yönü, bu dünyada yaşadıktan sonra ölüm meleğiyle gitmesiydi.

                      ABD, nerede bir  yeraltı kaynağı kokusu alsa, o zenginliklere sahip olabilmek için her türlü kılığa girmeyi kendine mubah saymaktadır.Suriye konusunda her gün yeni senaryo yazan Trump, şimdi de, terör örgütlerine füze satmaya hazırlanıyor. Füze rampaları çoktan yerlerine yerleştirildi.  Terör örgütlerine destek çıkan ABD´nin tek düşündüğü petroldür. İran´a uyguladığı ambargoyu İran´dan alış veriş yapan ülkelere de, uygulayan ABD uluslararası kural tanımama özelliğine sahip olduğu gerçektir.

ABD´nin nasıl bir çıkarı olduğu gözler önündedir. Terör örgütlerini besleyerek, dünyaya şiddeti, kaosu dağıtarak kendince iyi şeyler yaptığını düşünmektedir. Menfaati olan yeraltı kaynaklarına ve dünya pazarına kimseyi ortak istemeyen ABD´ye diğer ülkelerde yaşayan hainler destek vermemeli. ABD´nin dünya üzerinde bu kadar hüküm sürmeye çalışması, içindeki hainleri öldürüyor olmasıdır, diğer ülkelerdeki hainleri kendi tarafına çekiyor. Bu da bir dünya politikasıdır.