DUYGU KARAHASANOĞLU


CEMİYETE TAHSİS EDİLMELİ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulunu, kavgasız gürültüsüz tamamlasa da, cemiyette herkesi rahatsız eden bir gidişin olduğu gözlerden kaçmadı. Fırtınalı bir havada denizin karayı dalgalarıyla dövdüğü gibi birkaç üye bir şeyler ifade etmeye ç


                                         CEMİYETE TAHSİS EDİLMELİ                                         

 

                     Trabzon Gazeteciler Cemiyeti olağan genel kurulunu, kavgasız gürültüsüz tamamlasa da, cemiyette herkesi rahatsız eden bir gidişin olduğu gözlerden kaçmadı. Fırtınalı bir havada denizin karayı dalgalarıyla dövdüğü gibi birkaç üye bir şeyler ifade etmeye çalışsa da, fazla ileriye gidemedi.

Gazeteciler cemiyetinde bir sorun yada birkaç sorun olduğu bir gerçek. Bunu hiç kimse ne ört bas edebilir ne de bu gerçeği görmezden gelebilir.  Bir şeyler oldu ve üzeri örtülmeye çalışıldı!..     

               1946 yılında Trabzon´da kurulan bu cemiyet her ne hikmetse, kendine ait bir binaya sahip olamadı. O yıldan bu güne kadar tüm başkanlar ve yönetim kurulu üyeleri görev sürelerini doldurana kadar çalıştı. Fakat  bina hususunda müspet bir ilerleme kaydedemedi. Her başkan göreve başladığında bina konusunda vaatler verdi. Geçen zaman dilimlerinde cemiyete kalıcı bir bina olacak yerde mevcut kullanılan binanın da, durumu kaygan zemin üzerinde olduğu gözler önündedir.

                 Gazeteci, gördüğü yanlışı, haksızlığı gidermek için kalemini, kamerasını kullanarak haber yaparak, o yanlışlardan dönülmesini sağlar. Ancak Gazeteciler Cemiyetinin kullandığı mevcut bina hala sallantıda. Bir zamanlar Milli Emlak´ın bünyesinde olan mevcut bina, Trabzon Büyükşehir Belediyesine devredildi. Bana göre yapılan en büyük yanlış da bu oldu. Gazeteciler Cemiyetine Milli Emlak tarafından tahsis edilmeliydi. Kamu yararına görev yapan yüzlerce gazetecinin, bir araya geldiği bu binanın gazetecilerin hakkı olduğunu düşünüyorum. Mevcut bina Trabzon Gazeteciler Cemiyetine tahsis edilmedikçe, bina sorunu çözülemez. Büyük şehir belediyesinin bu binaya ihtiyacı yok. yıllardır Trabzon basını, belediyenin haberlerini yapar.           

Gazetecilere jest olarak bina tahsisi yapılması bence en uygun olanıdır. Konuları laf ebelikleriyle sağa sola çekmenin manası da yok. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin bu binaya ihtiyacı var.   

Bence bu bina meselesi çok uzadı. Her genel kurulda binanın gündeme gelmesi usandırdı. Hani derler ya; ?yeni bir şeyler söyle cancağazım?  önceki başkanlar, bir binanın tahsisini yapamadı, yıllarca sürümce de bıraktı ve günümüze kadar süre geldi. Ben de diyorum ki, artık bu meseleye son noktayı koyalım.

Yeni şeyler üretelim. Ülkenin durumu ve şartlar ortada. Yüzlerce gazeteci işsiz, çalışan gazetecinin de ekonomi durumu ortada. Basın sektörü can çekişiyor. Gazeteler, televizyonlar, radyolar, internet haber sitelerinin kendilerine göre ekonomi sıkıntıları varken, biz hala geçmiş dönemin çözemediği mevcut binayı tartışıyoruz.

                    Trabzon Gazeteciler Cemiyeti dört adayla seçime gitti. İpi  Ersen Küçük göğüsledi. Yeni seçilen Ersen Küçük´ü ve yönetim kurulunu zor günler, bekliyor. Ben inanıyorum ki, Ersen kardeşim bu zor görevin üstesinden gelecek ve yıllarca çözülemeyen bina sorununu çözecek. Kardeşim Ersen ve ekibini bir kez daha tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.