DUYGU KARAHASANOĞLU


BUGÜN VE YARIN

Türkiye erken seçime giderken, bir çok sorunu da beraberinde getirdi. Türkiye´nin erken seçim kararı almasının altında yatan etkenlerin başında ekonominin geldiğini rahatlıkla görmekteyiz.


                                          BUGÜN VE YARIN             

 

                        Türkiye erken seçime giderken, bir çok sorunu da beraberinde getirdi. Türkiye´nin erken seçim kararı almasının altında yatan etkenlerin başında ekonominin geldiğini rahatlıkla görmekteyiz.

                        20 Ocak tarihinde Zeytin Dalı Harekatıyla Suriye´de ki terörist temizliği başladı. Afrin´de ki bölgeleri teröristlerden temizleyen Mehmetçik  ve ÖSO´nun  bu hareketi, PYD, YPG terör  örgütlerine silah yardımı yapan ABD´nin hiç hoşuna gitmedi. Kendini bu bölgeden dışlanmış hisseden ABD, değişik oyunlara ve senaryolara baş vurdu.

Türkiye´nin Rusya´yla yakınlaşmasını da, istemeyen ABD, farklı taktikler geliştirdi. Trump´ın şahin kanadı her zaman savaştan yana olduğunu bir kez daha 13 Mart´ta gösterdi. İngiltere, Fransa ve ABD´nin uçakları Esad´ın askeri tesislerine füze yolladı. En büyük gerekçeleri de, sivillere kimyasal silah  kullanımı oldu. Daha önce Esad´ın Doğu Guta´da sivillere yönelik saldırılarını görmeyen  bu üç ülke her ne hikmetse 13 Nisan´da bu bölgeye füze atası tuttu. Terör örgütlerine verilen silahlar sivilleri öldürmüyor mu? ABD terör örgütlerine silah yardımı yaparken bu silahların sivilleri öldüreceğini bilmiyor mu?

Suriye´de ki savaş bir an önce bitirilmeli. Ne v ar ki ABD Suriye´de ki savaşın bitmesini istemiyor. Her defasında terör örgütlerini destekleyerek o bölgede kan akmasına neden oluyor. Türkiye´nin o bölgede barışı sağlamasını istemeyen batılı güçler, türlü türlü oyunlara baş vurmaktadır.

                      ABD, Suriye´de yeni bir oyun tertip etmenin planı içinde. Suudi Arabistan´ın öncülüğünde Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden asker toplayıp Suriye´de bir ordu kurarak, kendine yeni bir güç meydana getirtmeye çalışıyor. İran ve Rusya´yı dışlamak için yaptığı planlar şu ana kadar tutmadı. Her iki ülkede Beşar Esad´ın isteği üzerine oradadır. Türkiye´de sınırlarını korumak için o bölgede olmak durumundadır.

Peki! ABD niye orada? Suriye´de bulunması gayri meşru bir durumdur. Trump´ın yeni plan üzerinde çalıştığı Suudi Arabistan öncülüğünde oluşturacak olduğu askeri orduda gayri meşru  olacaktır. Buradaki amaç; tamamen Türkiye´yi köşeye sıkıştırma planlarıdır.

Türkiye o bölgede söz sahibi bir ülkedir. Bunun aksisi düşünülemez. Üç buçuk milyon Suriyeli mültecilere kucak açan Türkiye´dir. Avrupa her defasında kapılarını kapatarak mültecileri ülkelerine sokmadı. Mültecilerin deniz aşırı ülke olan ABD´ye de gidemeyeceklerine göre,  geriye sadece Türkiye kalmaktadır.

                     Türkiye 24 Haziran erken seçime gidiyor. Erken seçimle beraber başkanlık sistemi de, devreye girmiş olacak. Başbakanlık dönemi artık tarih sayfalarında kendine yer bulacak. Her şeyden önce erken seçim ülkeye hayırlı olsun.