DUYGU KARAHASANOĞLU


BOMBALARIN BABASI, BOMBALARIN ANASINDAN DAHA GÜÇLÜ

Dünya üzerinde birileri söz sahibi olmak istiyor. Mevcut ülkelerin sınırları kaldırılıp tek dünya yönetim şekline sokulmak isteniyor.


                             BOMBALARIN BABASI, BOMBALARIN ANASINDAN DAHA GÜÇLÜ

 

                  Dünya üzerinde birileri söz sahibi olmak istiyor. Mevcut ülkelerin sınırları kaldırılıp tek dünya yönetim şekline sokulmak isteniyor. Bunları kim yapmak istiyor yada kimler?

Grubun başını kendini  güçlü gören ülkeler çekiyor.  ABD bombaların anasını yapıp, ilk denemesini Afganistan´da gerçekleştirdi. Rusya bunun altında kalır mı? O da, bombaların babasını yaptığını açıkladı. Bombaların babasının gücü, bombaların anasının gücünden dört kat daha fazla.

Bu iki ülke enerjilerini silahlara değil de, insanlığa harcasa çok daha iyi olacak. Yaptıkları bombalar kaç masum canı alıp, göz yaşı döktürecek.

 İnsanlığın hangi boyuta geldiği üretilen silahlardan anlaşılıyor. Dünyayı kan gölüne çevirmek isteyenlerin tek düşündüğü, paradır.  Silah üreten ülkeler, ürettikleri silahları kendi ülkelerinde, kendi vatandaşları üzerinde deneseler çok daha iyi olacak. İlle de, silah üretmek istiyorlarsa, onları kendi halkı üzerinde denesinler.

Ölüm, kan, göz yaşı kendi topraklarında olsun.  Teröristleri besleyen ülkeler, yaptıklarının bilincinde olmalıdır.

                 Türkiye yıllardır terör örgütleriyle mücadele etmektedir. Son günlerde sınır ötesi operasyonlar ABD´yi derinden sarstı. PKK´nın uzantısı PYD´nin elebaşlarıyla  poz veren ABD´li komutan anlaşılan Türkiye´nin PYD kampını vurmasından müthiş rahatsızlık duydu. Zaten ABD Dış işlerinin yaptığı açıklama bunu özetliyordu. Derinden kaygılı olduklarını da açıklamalarına eklediler. Oysa Türkiye´nin daha çok kaygı duyması gerekir. Çünkü o terör örgütleri Türkiye´nin sınırlarında yuvalanıyor.

   Suriye´nin ABD´ye uzaklığı on bir bin km´dir. Türkiye sınırlarını temizlemek zorundadır. Bunun başka bir izahı yoktur.    

Deniz ötesinden geleceksin o bölgeleri karıştırıp, silah pazarı yaratıp, kasanı dolduracaksın. Ondan sonra da, Türkiye bunu yapmamalı, şunu yapmamalı diyerek ahkam keseceksin. Türkiye sınır güvenliği için hem Kuzey Irakta hem de Suriye´de bulunan terör yuvalarını vurmak zorundadır. Bunun tartışılacak hiç bir yanı yoktur.

             Suriye 2011yılından beri ateşin içerisinde yanmaktadır. Binlerce masum göz göre göre öldürülmektedir. ABD ve Rusya bunun neresindedir? Hala güç gösterisinin peşinde koşmaktadırlar. Ürettikleri bombalarla kime göz dağı vermek istiyorlar. İlle de savaş istiyorlarsa kendi topraklarında bunu pek ala yapabilirler. 

              İbremizi Avrupa´ya çevirelim bakalım orada durumlar nedir? Hala Türkiye´nin AB üye olup olamayacağı tartışılmakta. Tartıştıkları daha doğrusu karar aldıkları Türkiye´nin  yeniden denetim altına alınması.  AB, ne yapmak istiyor? Çökmüş, bitmiş, yıpranmış her an dağılmaya mahkum bir birlik. Türkiye´nin  üyelik müzakerelerini askıya alıyor. Avrupa şunu bilmelidir ki, Türkiye´nin öyle bir birliğe ihtiyacı yok. Avrupa´nın Türkiye´ye ihtiyacı olmasın da!

Gereksiz konuşmalar, gereksiz oylamalar, yapmanın hiçbir ülkeye faydası yoktur.  AB, kendini oyalamaktan başka bir işe yaramadığı zaman  içerisinde kendini göstermiştir. 

            Dünya düzenini değiştirmek isteyen ülkeler şunu bilmelidir ki, her canlı fani olup, emanet can taşımaktadır.