DUYGU KARAHASANOĞLU


BİRLİK BERABERLİK SAĞLANMALI

SORUNLAR! Sorun olmadan çözülmelidir. Nasıl, bir binanın yapımına başlamadan önce temel açılıp beton dökülüyorsa sorunlarda sorun haline gelmeden önce çözülmelidir.


                 BİRLİK BERABERLİK SAĞLANMALI

 

                             SORUNLAR! Sorun olmadan çözülmelidir. Nasıl, bir binanın yapımına başlamadan önce temel açılıp beton dökülüyorsa sorunlarda sorun haline gelmeden önce çözülmelidir.

Son yıllarda Maçka trafiğindeki keşmekeşlik hem yayayı hem de sürücüyü, olumsuz yönde etkilemektedir. Dar olan caddenin her iki tarafına araçların park edilmesi, yetmezmiş gibi de, taksi duraklarının araçlarının olması trafiği Arap saçına döndürmektedir. ?Ben yaptım, oldu.? Anlayışıyla hiçbir yere varılamaz. Ortada bir sorun varsa; o dedi, bu dedi gibi basit sözcüklerle kimse kendisini kenara çekemez. Eğer üst kimlik Maçka diyorsa, eğer Maçka BİRLİK için çalışıyorsak, sorunları masaya yatırıp, çözüm yolları aranıp bulunmalıdır. Kahve köşelerinde, ağaç altlarında dedikodu yaparak, belediye başkanını, kaymakamı eleştirerek, hiç kimse kendisine prim yapmaya çalışmasın. Eleştiriyi önce kendisine yapmayı öğrenme zamanı geldi. İlçenin var olan huzurunu kimsenin bozmaya hakkı yoktur. Siyasi görüş ne olursa olsun yanlış her zaman yanlıştır. Suyu ne kadar döversen döv sudan yağ çıkmaz.

Bunun için kısır döngülerle Maçka´yı boğmayalım. Bir sorun varsa bu sorunu en üst makama gidip anlatalım. Çözüm yollarını ancak böyle bulabiliriz. Dedikodu merkezleriyle bu iş çözülmez. Birlik beraberlik olmadan sorunların üstesinden gelemeyiz.

Son bir yıldan beri ilçede terör sorunu var! Bu sorunun üzerine yalan yanlış haberler de katıldığında ortaya bambaşka bir görüntü çıkıyor. Burada herkese büyük görevler düşmektedir. Üç sorumsuz gencin ortaya attığı iftira Maçka´ya mal edilmek istendi. Oysa o gençlerin Maçka´yla hiçbir bağlantıları olmamasına rağmen olayı Maçka üzerine çekmek isteyenler neyi amaçlamaktadır? Bu sorumsuz üç gencin haberini yapan internet siteleri de neyin peşindedir? Araştırmadan sorup sormadan böyle bir haber yapmaları ve Maçka´ya iftira atmaları o internet sahibinin cezai işleme tabi tutulması gerekmektedir. Haber yaparken, olayların nereye varacağını düşünmek gerekir. Hele de, yalan yanlış bir olayın gerçekmiş gibi servis etmenin hiç kimseye faydası yoktur.  Günümüzde sosyal medyayı kullananlar gelişi güzel çok şey yazıp paylaşıyorlar. Bu da olayın başka bir sorumsuzluk örneğidir.

                     Konuya ilçe trafiğiyle başladık. İlçenin gerçek anlamda birçok sorunu var. Ancak bu sorunlar çözülmeyecek sorunlar değildir. Yeter ki, sorunları çözmek için birlik beraberlik sağlansın. Her şeyden önce saygı ve sevgi çerçevesinde hareket edilmeli.

Gerek sürücüler, gerekse yayalar, görgü kurallarını, trafik kuralları kadar bilip yerine getirmelidir.