DUYGU KARAHASANOĞLU


BARIŞ GÜLLERİ

Ortadoğu´da barış güllerini büyütmeyen ABD ve batılı güçler terör örgütlerini palazlanmaktadır.


                           BARIŞ GÜLLERİ

              Ortadoğu´da barış güllerini büyütmeyen ABD ve batılı güçler terör örgütlerini palazlanmaktadır. 2003´te Irak´a özgürlük getireceğim diyerek yola çıkan ABD, bugün Irak´ı ne hale getirdiği ortada. Binlerce kişi evsiz kalırken, binlerce kişi de hayatını kaybetti. Sokaklar ölüm kokarken, hayata tutunmaya çalışanlar enkaz aralarında can veriyor. Ölümün, göz yaşının dinmediği bu yerde korku ve endişe enkaz yığınları altında kalan binlerce canın sönmesine ve yok olmasına neden oldu. Ateşli dansın içinde kalanlar çıkış yolu ararken sönüp giden hayatlarının farkında bile olamadılar. 
Irak´ın toprak bütünlüğü kalmadığı gibi güvenli ortamlarda yok. Musul hala terör örgütlerinin elinde. O bölgede yaşayanlar can korkusunu her daim yaşıyor. Şanslı olanlar Türkiye´ye kaçarak canlarını kurtarıyor. 
Telafer´den yola çıkan Türkmenler kırk gün yürüdükten sonra Türkiye´ye ulaştılar. Her birinin yüzünde korku ve endişe vardı. Ayakları çıplak ve çamurluydu. Giysilerinin bir çok yeri de çamurdan nasibini almıştı. Bir ay içerisinde sekiz yüz Türkmen Türkiye´ye sığınırken, batılı güçler hala terör örgütlerini daha iyi beslemenin arayışı içerisindedir. 
             Suriye´de yaşanan savaş bir çok sivili göçe zorladı. Her biri başka ülkelerde yaşam aradı. Mülteci olarak hayata tutunmaya çalıştılar. Türkiye onlara kucak açarken, sınırındaki terör örgütlerinin kökünü kazımak için de kolları sıvadı. Güvenli bölge oluşturulana kadar mücadeleye devam edecek. Halep´te yaşanan insanlık ayıbını yine Türkiye gördü. Sivillerin kentten ayrılmaları hususunda bir çok diplomatik görüşmeler yapıp sivillerin ateş içerisinden çıkmalarını sağladı. 
Türkiye, Rusya ve İran Suriye´de kalıcı ateşkes sağlanması için büyük çaba sarf ediyorlar. Esad yönetimden ayrılması söz konusu. Barışın ancak bu şekilde geleceği aşikardır. Esad, her defasında halkını ateşe atarak, ölümlerine neden oldu. 
ABD, ülkelerin rejimlerini değiştirmekten vazgeçmelidir. Bugüne kadar yaptığı tek şey ülkelerin iç siyasetine karışıp, rejimlerini değiştirmeye çalışması oldu. ABD´nin yeni başkanı Trump, seçim kampanyalarında vatandaşına diğer ülkelerde harcadıkları paranın artık kendi ülkelerinin imarında harcayacaklarının sözünü vermişti. 
              ABD başka ülkelerin iç işlerini karışmaktan; eskiyen su, enerji şebekelerini, köprü ve yollarını göremedi. Daima dış siyasetle ilgilenmeyi tercih etmişti ancak 8 Kasımda seçilen yeni başkan Trump, alışılmış bir siyaset gütmeyeceğini halkı için çalışacağını, yeni iş alanları açacağını söyledi. Trump seçim kapmayanlarında söz verdiği vaatleri yerine getirirse, dünya siyaseti açısından çok iyi olur. 
Artık Müslüman ülkelerde dramlar yaşanmasın. İnsanlar açlık ve sefaletin içine atılmasın çocuklar bomba sesleriyle gözlerini dünyaya açmasın. Artık o bölgelerde barış güllerini ekme zamanı. Ekilen barış gülleri soldurulmasın.