DUYGU KARAHASANOĞLU


ANKARA´DA İLK TOPLANTI

Anadolu´nun çeşitli illerinde şubesi bulunan, Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Merkezi Ankara´ya taşındı.


                     ANKARA´DA İLK TOPLANTI

 

                 Anadolu´nun çeşitli illerinde şubesi bulunan,  Anadolu Basın Yayın Birliği Genel Merkezi  Ankara´ya taşındı.

2009 yılında Denizli´de kurulan ABYB, faaliyetlerini bundan böyle Ankara´da sürdürecek. ABYB yönetim kurulu ilk yönetim kurulu toplantısını 16 Kasım´da yeni dernek binasında yaptı. Farklı illerden toplantıya katılan üyelerin, yüzlerindeki mutluluk gözlerine yansımıştı.  Her üyenin hayali Ankara´ya bir gün taşınmaktı. Bu hayal 16 Kasım günü gerçekleşmenin verdiği mutluluk bambaşkaydı. Yeni tüzük çalışmaları, prosedürler yerine getirilince, ABYB´nin Ankara´ya genel merkezi taşınması  gerçekleşti.

               Trabzon´dan üç kişi genel merkez toplantısına katılmak için yola çıktık. Ben (Duygu Karahasanoğlu) , ABYB Şube Başkanı Mustafa Durmuş, ABYB Trabzon Şube Başkan Yardımcısı Fatma Karahasanoğlu.  Ankara´nın soğuk sabah rüzgarı otobüsten iner inmez yüzümüze tokat gibi indi.

Alaca karanlıkta AŞTİ´den içeri girerek, sıcak çay için kafede kendimize uygun masaya oturduk. Sıcak çayın yanında sıcak börek bizi kendimize biraz getirdi. Çaylarımızı yudumlarken, İstanbul temsilcisi Nursen Bilgili´de bize katıldı. Karşılıklı sohbet, hal hatır derken Denizli gurubu da, AŞTİ´ye ayak bastı. ABYB Genel Başkanı Salih Ergül, Yusuf Baştürk´de yanımızdaki masaya oturdu. Çaylar içildi, sohbetler koyulaştı.

Zaman hızla ilerledi. Saat yelkovanları 09.40´ı gösterirken, genel merkez binasına gitmek için AŞTİ´den ayrıldık.

               Kalabalık caddelerden, evlerin arasından hızla geçtik. Gözümüze eski Türkiye Büyük Millet Meclisi binası ilişti. Önünde durup hatıra fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedik.

                Dernek binasına girdiğimizde, gözlerimiz gün ışığından ayrıldığı için bir an gölgelendi. Kimimiz asansörle, kimimiz de merdivenleri kullanarak üçüncü katta bulunan, ofise girdik.

Bizi, ABYB Yönetim kurulu üyesi Salih Türkyılmaz ve Alaeddin Usta karşıladı. Üyeler için çok güzel bir ortam hazırladılar. Sıcak çaylar, pasta ve börekler damak zevkine uygun şekildeydi.  Tokat´tan Yakup Orakçı, Kahramanmaraş´tan Ayhan Akyol, Uşak´tan Soner Demiröz, Ağrı´dan Ahmet Kaya, Denizli´den İbrahim İmamoğlu, İzmir´den Bekir Donduran toplantı için yerlerini aldılar.

ABYB´nin yol haritasını çizdiler.  Derneğin faaliyetleri konusunda fikir alış verişinde bulunuldu. Hatıra fotoğrafı çekimi ihmal edilmedi. Toplantı sonunda, Ahmet Kaya´nın üyeler için verdiği yemekten sonra Anadolu´dan gelen üyeler, Anadolu´ya gitmek için yola çıktı.