Fatma Karahasanoğlu


ANALAR AĞLAMASIN

Gözü yaşlı anneler günlerdir, çocuklarından gelecek olan haberi beklemektedir.


                            ANALAR AĞLAMASIN

 

                              Gözü yaşlı anneler günlerdir, çocuklarından gelecek olan haberi beklemektedir. Hacire ananın feryadı diğer anaların yüreğini dağladı. Çocuklarını kandırıp dağa çıkartanlardan hesap sormaya giden annelerin tek derdi çocukları. Her birinin farklı hikayesi olsa da,  birleştikleri tek nokta çocuklarının kandırılıp dağa götürülmesiydi.

Diyarbakırlı anneler çocuklarının ne şekilde kandırıldığını anlatırken bile yüzlerinde ki ifade bir çok şeyi anlatmaya yetti. 

Kimi beş yıl, kimi dört yıl önce kaybolan bu çocukların, hayalleri de bir anda kayboldu.PKK terör örgütü küçük çocukları değişik vaatlerle kandırmasının  arkasında yine batılı güçler vardır. Her zaman Türkiye üzerinde değişik senaryolar üretenler, ellerine geçen her fırsatı değerlendirmede geri durmamaktadır.

Türkiye´de yaşayan etnik kimliklerin arkasına giren ülkelerin tek amacı kendi menfaatidir. Ağlayan analar, kaybolan çocuklar onların  umurlarında değil.  Türkiye´de kardeş gibi yaşayanların arasına nifak tohumu ekmek için çalışan bu kirli eller, bir gün en ağır şekilde cezalandırılacaktır.

                               Diyarbakır HDP binası önünde bekleyen anaların sayısı her geçen gün artmaktadır. Bu sayıların artması demek dağa kaçırılan çocuk sayısının  fazla olması demektir. Nasıl bir oyun? Kardeş kardeşi vurmak nasıl bir anlayıştır? Aynı bayrak altında yaşayanlar, şunu çok iyi bilmelidir ki, bu vatan ki sınırları kanla çizilen bir vatandır.

Batının derdi, Kürt çocuklarının geleceği değildir. Batının derdi, kaos yaratmaktır. Onun için bu ülkede yaşayan herkes üzerine düşen payı almalıdır.

Bağımsızlık savaşı verilirken, bu topraklar üzerinde yaşayan herkes  mücadele etmiştir. Siperlerde, etnik kimliğe bakılmadan savaşıldı. Gün geldi, kuru ekmek yendi, gün geldi üzüm hoşafı içildi. Ama vatandan asla vazgeçilmedi ve vatana asla ihanet edilmedi.

Bugün Diyarbakır´da gözleri yaşlı, analar ağlıyor, o analar, çocuklarını bekliyor!..