Fatma Karahasanoğlu


AİLEYİ KURMAK KADAR YÜRÜTMEKTE ÖNEMLİDİR

Bir çocuğun en güzel ve sağlıklı büyüyeceği yer anne babasının yanıdır. Parçalanan ailelerin çocukları olumsuz yönde etkilendiği bir gerçektir. Boşanan çiftler, çoğu zaman çocuklarını paylaşamamaktadır.


                      AİLEYİ KURMAK KADAR YÜRÜTMEKTE ÖNEMLİDİR                                                   

 

                  Bir çocuğun en güzel ve sağlıklı büyüyeceği yer anne babasının yanıdır. Parçalanan ailelerin çocukları olumsuz yönde etkilendiği bir gerçektir. Boşanan çiftler, çoğu zaman çocuklarını paylaşamamaktadır.

                  Aile kurmak kadar aileyi yürütmekte çok önemlidir. belli bir süreliğine aile kuranlar çocuk olduktan sonra ayrılıp, farklı hayat çizgisinde ilerlerken, bir çocuğun hayatını ne denli etkilediklerinin farkında bile olmuyorlar. O anda kendi istek ve arzuları ön plandadır. Çocuğun nasıl bir gelecek kuracağı her ikisinin de aklına gelmez.  Evliliklerini sonlandıran çift mahkeme de çocuklarının velayetini almak için birbirlerine akla hayale sığmayacak hakaretlerde bulunanlarla sıkça karşılaşmaktayız. Bunun yanında şiddette kendisine bu ayrılıklarda yer bulmaktadır. Eşinden boşanmasına rağmen öfkeli koca eski karısını gözünü kırpmadan öldürerek, çocuğun annesiz büyümesine neden oluyor. Böyle durumlarla da her defasında karşı karşıya gelmekteyiz. Çocuk anne ve babasından ayrı büyümek istemese de, karar büyüklerindir, sözüyle hareket edilmektedir.

Çocuk, bir müddet annesinin yanında kalırken babasını özlemektedir. Yada babasının yanında kalırken, annesini özlemektedir. Dünyaya getirilen bir çocuğun sorumluluğu bilinci taşınmalıdır. Çocuk sahibi olmak kolay olabilir. Ancak herkes anne baba olamaz.

Anne ve baba olmak sorumluluk ister, fedakarlık ister, özveri ister, sabır ister. Bir çocuğu yetiştirmek onu geleceğe hazırlamak çocuk sahibi çok daha zordur.

                 Geçenlerde bir arkadaşım anlattı. Birbirini severek evlenen çiftin çocukları. Oluyor. Daha sonra çift arasında anlaşmazlık başladı. çocuk üç yaşında girdiğinde bu çift boşandı. Mahkeme çocuğu önce babaya ardından anneye veriyor. Haftanın belli günlerinde baba çocuğu görme hakkına sahipken, bir çocuğu kaçırıyor. Anne çaresiz kalıyor. Eli kolu bağlı beklemek istemiyor. Mahkemeye baş vuruyor. Aradan iki yıl geçmesine rağmen çocuğu bulamıyor. Annenin hasreti tam beş yıl sürüyor. Beş yılının sonunda anne kızına kavuşuyor.

Bunun gibi örneklerle her gün karşılaşıyoruz. Evlilik önemli bir müessesedir. İstediğiniz zaman imzayı atıp, yuva kurup, istediğiniz zaman imza atıp, yuvayı yıkamazsınız. Çünkü sizden önce dünyaya getirdiğiniz çocuk vardır. Artık hareketlerinizi o çocuğa göre ayarlamanız gerekmektedir.