ZAFERLİ MAHALLESİNDE MUHTAR SÜLEYMAN DESTANI

ZAFERLİ MAHALLESİNDE MUHTAR SÜLEYMAN DESTANI

Maçka’nın Zaferli Mahallesinde, seçildiğinden beri makamında oturmak yerine eksiklikleri not eden Muhtar Süleyman Gençtürk, noksan bırakmamak amacında.

ZAFERLİ MAHALLESİNDE MUHTAR SÜLEYMAN DESTANI 

Maçka’nın Zaferli Mahallesinde, seçildiğinden beri makamında oturmak yerine eksiklikleri not eden Muhtar Süleyman Gençtürk, noksan bırakmamak amacında. 

Dışarıdan bakanlar için normal bir yerleşim merkezi gibi gelebilir belki ancak, bu mahallede betonlama çalışmasından yoldaki işaret levhalarına, Mahallenin Camisindeki kütüphaneden, yollardaki trafik güvenlik aynalarına kadar hemen her noktada Muhtar Süleyman Gençtürk’ün imzası var. 

EKSİKLER GİDERİLENE KADAR DURMUYOR. 
Hemen her noktada gördüğü eksikliği ilgili makamlara bildirerek alışılagelmiş muhtar profilinden bir nebze olsun sıyrılmak gerektiğini düşünen Maçka Zaferli Mahallesi Muhtarı Süleyman Gençtürk, noksan gördüğü yerlerde bunugidermek için zaman zaman kendisi birtakım çalışmalar yaptı. 

CAMİYE KÜTÜPHANE, LAVABO, ŞADIRVAN!
Çoğunluğu Müslüman olan bir ülke olmamızdan dolayıdır ki üç aşağı beş yukarı tabiriyle hemen her mahallede bir caminin bulunduğu ilçemiz Maçka’da, Zaferli Mahallesi’nde halkın ibadet ihtiyacını karşılayan camisindeki eksikliklerden başlamış Muhtar Gençtürk, halkın ifadesiyle muhtar Süleyman.  
Caminin abdesthanesinden lavabosuna, kütüphanesinden çay ocağına kadar bir dizi eksikliklerin giderilmesi gerektiğini düşünen Zaferli Mahallesi Muhtarı Süleyman Gençtürk, hemen işe koyulmuş. Belki bu noksanların giderilmesinde bilfiil çalışmamış ama çoğuna önayak olmuş, bunun için adeta koşturmuş. Ve tabii bazılarına da kendisi katkı sağlamış!

MAHALLEYE 7 KM.LİK YOL AĞI
Zaferli mahallesindeki yolların alt ve üstyapı çalışmalarının yapılmasında Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’la uyum içinde çalışmış. Mahalle ve çevresindeki 7 km’lik yol ağının yapılmasını görevde olduğu ilk dönemde sağlamış. Mahalledeki ana yola bağlı olan kolların yapılmasını da kinci döneminde! Yollarda araçların manevra kabiliyetini artıranve kazaya neden olabilecek kör nokta bırakmayan trafik güvenlik aynalarının yerleştirilmesine de yine Muhtar Süleyman sebep olmuş. 

EKSİK VARSA MUHTAR SÜLEYMAN VAR! 
Köydeki çeşme ihtiyacını da göz ardı etmeyen Zaferli Mahallesi Muhtarı Süleyman Gençtürk, neredeyse köydeki her eksiğin tamamlanması konusunu adeta kendine vazife edinmiş durumda. Belki birçok mahallede görebileceğiniz muhtar profilinden biridir Süleyman Gençtürk, ancak Zaferli mahallesi sakinlerinin tabiriyle ilçemiz Maçka’da zor bulunan muhtarların başında gelir. 
Ali TİRİTOĞLU