YÜZE BAŞKA, ARKADAN BAŞKA...

YÜZE BAŞKA, ARKADAN BAŞKA...

Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu son meclis toplantısında sert sözlerle veda etti; “Yüze başka, arkadan başka konuşmamak lazım!”

YÜZE BAŞKA, ARKADAN BAŞKA... 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu son meclis toplantısında sert sözlerle veda etti; “Yüze başka, arkadan başka konuşmamak lazım!” 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde 5 yılla görev süresinin son meclis toplantısını yönetti.

BU ŞARKI ELBETTE BURADA BİTMEZ
31 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde bugün yapılan son toplantıda meclise veda eden Zorluoğlu, “Bu şarkı elbette burada bitmez” derken, siyaset şeklinin de değişmesi gerektiğini söyleyerek,  “Dik durmak lazım. Yüze başka, arkada başka konuşmamak lazım...” dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’nun bu son meclis konuşması meclis üyeleri tarafından ayakta alkışlandı. 

ŞEHRİMİZE HİZMET ETMEK İMKÂNI BULDUK
Zorluoğlu özetle şu şekilde konuştu; 
“Belediye hizmetlerini adalet ve hakkaniyet ölçüsünde yürüttük. Tüm vatandaşlarımızın taleplerini öncelikli hale getirdik. Halkımızın menfaatlerini hesaplatarak belirledik. Hiçbir zaman şurayı atlayalım, burayı zıplayalım şeklinde yaklaşımımız olmadı. Halkın ortak menfaatlerini bireysel menfaatlerden üstün tuttuk,yetkisiz ve sorumsuz kişileri hangi konumda oluşa olsun işlerimize karıştırmadık. 

KİMSEYE EYVALLAHIMIZ OLMADI 
Kimseye eyvallahımız olmadı. Artık istedikleri gibi belediyede iş görme imkânı bulamayan kişiler ve gruplarda her zaman bizim karşımızda oldu. Onlarla mücadelemiz dünya döndükçe devam edecek. Tabii ki mahkeme kadıya mülk değil, bizlerde gelip geçiciyiz. 
Van’da valiyken, Muradiye ilçesinde bir telefon geldi. Dediler ki, Sayın Cumhurbaşkanımız Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sizi uygun görüyor. Ankara’ya sizi bekliyor” Benim siyaset maceram böyle başladı. Şehrimize ‘Belediye Başkanı’ sıfatıyla, hizmet etme imkânı bulduk.” 

“HİÇBİR ŞEY, BİR TAKIM İFTİRA VE DEDİKODULAR KADAR BENİ YORMADI!”
“Şehrimizin güzel insanlarına bütün birikim ve tecrübemizle hizmet vermeye gayretettik. Beni hiçbir şey bir takım iftiralar ve dedikodular kadar yormadı. Çok sıkıntılar yaşadık. Seller yaşadık, pandemide yaşadık, finansman sorunları yaşadık, projelerimiz hayata geçirirken Ankara’da zorlandığımız zamanlar oldu. Ama bunlar beni yormadı. Milletimizden aldığımız güçle hizmet ettik. 
Ama siyaset daha temiz zeminde yapılmalı. Türkiye’nin artık bu siyaset anlayışından bütünüyle vazgeçmesi ve hizmet odaklı siyasete yelken açması gerekiyor. Birbirinin arkasından dolanarak, bel altı vuruşlarla siyasetin bu memlekete faydası olmadığını herkesin bilmesi lazım. Mert olmak lazım. Dik durmak lazım. Yüze başka, arkadan başka konuşmamak lazım. Bunların her birini yaşadık. Ne ailemiz kaldı ne çoluk çocuğumuz kaldı. Bunları hatırladıkça canımız hala sıkılıyor. Bir taraftan da yaptığımız projeleri görüphatırladıkça o öfkemiz sıkıntımız dağılıyor. Bu manada elbette hakkımız şehre helâldir. Hakkımızda çoluk çocuğumuzla iftiralar üretenlere hakkımız helâl değildir. Onlarla mücadelemiz hem yargıda, hem toplum önünde, devam edecek. Bu şarkı elbette burada bitmez. Şehrimize, milletimize hizmet yolunda yapacağımızı daha çok iş var. Şimdilik hoşça kalın.”