YİNE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

YİNE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

YİNE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR

YİNE GÖĞSÜMÜZÜ KABARTTILAR 

Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, ,Trabzon’da düzenlenen Oryantalin Müsabakalarında İl Birinciliği elde etti. 

Maçka Milli Eğitim Müdürlüğü ilk ve orta öğretim düzeyindeki öğrenciler sadece eğitimde değil, sosyal etkinliklerde elde ettikleri başarılarla da göğsümüzü kabartıyorlar. 

MAÇKA’NIN GENÇLERİ ZIMBA GİBİ 
Maçka Çatak İlköğretim öğrencilerinin geçtiğimiz haftalarda Bocce oyununda elde ettikleri il birinciliğinin ardından, Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri de farklı bir organizasyonda kazandıkları birincilikle göğsümüzü kabarttılar. 
Bocce oyununda Yıldız Kızlar Trabzon İl Birincisi olan Maçka Çatak İlköğretim Okulu öğrencilerinin geçtiğimiz paftalardaki ziyaretinin ardından Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın bu seferki ziyaretçileri Oryantalin Müsabakalarında İl Birinciliğini elde eden Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri oldu. 

YENİ HEDEF BÖLGE BİRİNCİLİĞİ!
Okul Sporları kapsamında düzenlenen Oryantalin Müsabakalarında İl Birincisi olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencileri, Öğretmenleri Mehmet Cemil Malkoç ve Okul Müdürü Kerim Kavraz ile birlikte Belediye BaşkanıDr. Ecz. Koray Koçhan’ı ziyaret ettiler.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Koray Koçhan, öğrencileri bu güzel başarılarından dolayı tebrik edip çeşitli hediyeler takdim etti. 
Başkan Koçhan, Maçka Cumhuriyet Ortaokulu yönetici ve öğrencilerine Batman’da yapılacak olan Bölge elemelerinde başarılar diledi. 

ORYANTİRİNG HAKKINDA: 
Oryantiring (yönbulma, orienteering, kısaca OL), harita yardımı ile yön bulmayı içeren, zamana karşı yapılan bir spor. Farklı arazi koşullarında yapılabilse de, genellikle ormanlık arazide yapılması tercih edilmektedir. Başlangıçta kara askeri yönbulma talimleri olarak ortaya çıkan oryantiringin günümüzde birçok türü vardır. Bunlardan en eskisi ve en bilineni koşu oryantiringidir. 
Çoğu ülkede federasyonlar halinde örgütlenmiştir olan ve belirli kurallar çerçevesinde gerçekleştirilen oryantiring, Dünya Oyunları ve Dünya Polis ve İtfaiye Oyunları’na dâhildir. 
Ali TİRİTOĞLU