YILDA 3 MİLYON ÜNİTE KAN İHTİYACIMIZ VAR!

YILDA 3 MİLYON ÜNİTE KAN İHTİYACIMIZ VAR!

YILDA 3 MİLYON ÜNİTE KAN İHTİYACIMIZ VAR!

YILDA 3 MİLYON ÜNİTE KAN İHTİYACIMIZ VAR! 

Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran; “Ülkemizin yılda 3 milyon ünite kan ihtiyacı var.”

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Erkut Çelebi’yi ziyaret eden Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, ülkemizin yılda 3 milyon ünite kan ihtiyacı olduğunu ifade ederek; “18 – 65 yaş arasında kan verebilecek herkesi kan vermeye çağırıyoruz.” dedi.

KANA SÜREKLİ İHTİYACIMIZ VAR!
Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, Bileşen Dağıtım Birim Şefi Dr. Havva Alperen ile Bölge Planlama Sorumlusu Ali Gedik, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi’ye çalışmaları hakkında bilgi verdi. Dr. Dila Baran, ülkemizde her yıl ortalama 3 milyon ünite kan ihtiyacı olduğunu ifade ederek; “Kan verme konusunda herhangi bir engeli bulunmayan 18 – 65 yaş arasında herkesi kan vermeye davet ediyorum. Her an bizlerin ve bir yakınımızın kan ihtiyacı olabilir. Bu bilinçle hareket etmek gerekiyor” dedi. 

BARAN YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI AKTARDI 
Türk Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. DilaBaran, kök hücre ve eğitim konusunda yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgilendirmede bulundu.
TTSO Başkanı Erkut Çelebi de kan vermenin önemine vurgu yaparak, Türk Kızılay Bölge Kan Merkezi ekibine ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti ve çalışmalarında başarı dileklerini iletti.