YETİM VE YOKSULLARA EL UZATIYORLAR

YETİM VE YOKSULLARA EL UZATIYORLAR

YETİM VE YOKSULLARA EL UZATIYORLAR

YETİM VE YOKSULLARA EL UZATIYORLAR

İHH´nın Maçka´daki yüce gönüllü temsilci ve üyeleri ilçedeki yetim ve yoksullar ile dünyadaki mazlumlara destek için buluştular.

1992 yılında gönüllü faaliyetlerle kurulan, 1995 yılında kurumsallaşan İHH İnsani Yardım Vakfı, bölge, din, dil, ırk ve mezhep ayrımı yapmaksızın dünyanın herhangi bir yerinde sıkıntıya düşmüş insanlara yardım için her fırsatta bir araya geliyor.

BU KERMES YETİMLER İÇİN
Bu çerçevede yetimler başta olmak üzere ihtiyaç sahibi insanların ihtiyaçları için yeniden bir araya gelen Maçka İHH üyeleri, düzenledikleri kermeste satışa sundukları el emeği göz nuru ile hazırlanmış ürün ve gıdalardan elde edilen gelirin tamamını bu amaç için harcayacak.
Yağmur dolayısıyla önce Maçka Halk Eğitim Merkezi içinde daha sonra da Merkezin önünde düzenlenen kermesle ilgili görüş alışverişinde bulunduğumuz İHH Maçka Temsilcisi Sümer Duman ve İHH Maçka Kadın Kolları Başkanı Hava Özdemir, halkın gösterdiği ilginin memnuniyet verici olduğunu belirttiler.

BAŞKAN KOÇHAN HER ZAMAN DESTEKÇİ!
Bu tür etkinliklerde Belediye Başkanı Koray Koçhan´ın desteğini her zaman arkalarında hissettiklerini belirten İHH Maçka Temsilcisi Sümer Duman 2016 yılından beri içinde olduğu İHH´da eski İlçe Temsilcisi İrfan Topal´la birlikte çalıştıklarını belirtirken, 2018 yılı Aralık ayından itibaren İrfan hocanın tayini sebebiyle devraldığı görevi aynı hız ve titizlikle devam ettirdiğini söyledi.
Buradaki amacın sadece para toplamak olmadığını hatırlatan İHH temsilcileri, ilçedeki 28 yetime aylık maaş ve ihtiyaç sahiplerine giyim ve kumanya da dahil olmak üzere birçok faaliyette bulunduklarını ifade ettiler.

MİKTARI ÖNEMLİ DEĞİL
İHH´ya destek olmak isteyen herkesin durumuna göre bu destekte bulunabileceğini belirten temsilciler, miktarı önemli olmaksızın sunulan tüm desteğin kuruşu kuruşuna kayıt altına alındığını kaydettiler.
?İnsanları yargılamak değil, yardımcı olmak amacındayız? şeklinde konuşan temsilciler, bu süreçte gösterilen ilginin ve yapılan yardımların ilçe halkının sağduyulu vicdanının bir göstergesi olduğunu belirttiler. 

İHH GÖNÜLLÜLERİ EL VERİYOR
Temsilciler açıklamalarında; ?Buradan elde edilen geliri yetim ve yoksullara inşallah hep beraber en kısa zamanda ulaştıracağız. Bizim ayrıca İHH gönüllülerimiz var. İHH´ya gönül vermiş kardeşlerimiz bizleri yalnız bırakmadılar. Kermes gibi faaliyetler insanları birbirlerine kaynaştırır, duygusal bağları güçlendirir. Bizler sadece yetim kardeşlerimize değil ülkemizde ve dünyanın değişik yerlerinde mazlum ve muhtaç durumda olan tüm insanların yardımına koşuyoruz.? diyerek görev ve amaçlarını halkla paylaştılar.
Kermeste Maçka İHH Kadın Kolları mensuplarının yaptığı el emeği ürenler ile gıdalar satışa sunulurken elde edilen tüm kazanç yetim çocuklara aktarılacak.
Haber ve Fotoğraflar:
Ali TİRİTOĞLU