YEŞİLAY ZİYARET ATAĞINDA!

YEŞİLAY ZİYARET ATAĞINDA!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte cami lokalleri ile çay ocaklarını ziyaret etti.

YEŞİLAY ZİYARET ATAĞINDA!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte cami lokalleri ile çay ocaklarını ziyaret etti.


Türkiye Yeşilay Cemiyeti Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, Trabzon´un ilçelerinde sabah namazı vakti cami lokalleri ve çay ocaklarını ziyaret etti. Boz, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşlara Yeşilay Trabzon Şubesi´nin faaliyetleri hakkında bilgi veren Boz, Yeşilay´ın Trabzon´da bağımlılıkla mücadele noktasında çalışma yaptıklarını söyledi.

?VERİLER ÜZÜNTÜ VERİCİ!?
?Ülkemizde sigara, içki, illegal ilaçlar (reçeteli, reçetesiz, doğal ve sentetik ilaçlar) zararlı ve uyuşturucu madde kullanımı alışkanlıkları ve internet kullanımıyla ilgili veriler ne yazık ki üzüntü verici boyuttadır.? diyen Boz, Yeşilay´ın Trabzon´da ve tüm Türkiye´de bağımlılıkla mücadelede ciddi çalışmalar yaptığını ifade etti.

?AMAÇ TOPLUMU BİLİNÇLENDİRMEK!?
Yeşilay Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz şunları kaydetti; ?Bizim amacımız bağımlılık oluştuktan sonra müdahale etmek değil, oluşmadan önce toplumu önleyici, bilinçlendirici çalışmalar yapmaktır. Mart ayının ilk haftası kutlanan ?Yeşilay Haftası´nı özellikle çocuklarımızı ve gençlerimizi bilinçlendirmek, onların farkındalık düzeyini artırmak için Trabzon ve ilçelerinde çalışmalarımızı sürdürdük. Şimdi de sahada siz aziz hemşehrilerimizi ziyaret ediyoruz.  Bağımlılığın her türlüsü toplum sağlığımız ve geleceğimiz için bir risktir. Herkese bunu önlemek için aslında büyük görev düşüyor. Özellikle yetişkinlerin bu konuda örnek teşkil ettiğini düşünürsek, ?Yeşilay Gönüldaşları´nın nasıl ulvi bir çaba içerisinde olduğunu anlayabiliriz.

?SAĞLIKLI BİREYLERE İHTİYAÇ VAR!´
Toplumumuzda bağımlı olmayan, özgür olan, kendisine ve çevresine yararlı, üretken, sağlıklı kişilerin varlığına ihtiyaç duyuyoruz. Ebeveynlerin, öğretmenlerin ve toplumun her kesimindeki yetişkinlerin bu konuda iyi birer rol modeli olmasını tüm kalbimizle arzuluyoruz. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı toplum için herkesin bu konuda üzerine düşeni yapması gerekiyor.?

YER ARAYIŞI SÜRÜYOR!
Yeşilay´ın Trabzon´da ki çalışmalarını Yeşilay Danışma Merkezi ve Rehabilitasyon Merkezi ile sürdüreceğinin de altını çizen Boz, YEDAM ve Rehabilitasyon Merkezi için yer arama çalışmalarının da devam ettiğini bildirdi.