YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ!

YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ!

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep; ?Atatürk Cumhuriyetini kadınlarımızla yeniden inşa edeceğiz!?

YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ!

Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep; ?Atatürk Cumhuriyetini kadınlarımızla yeniden inşa edeceğiz!?

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Atatürkçü Düşünce Derneği Trabzon Şube Başkanı Cemal Verep, Atatürk Cumhuriyeti´ni kadınlarla yeniden inşa edeceklerini söyledi.

ÜLKEMİZDE ATATÜRK´LE BAŞLADI!
Mesajına ?Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.? şeklinde başlayan Verep, 8 Mart Dünya kadınlar Gününün kuruluşunu; ?1910 yılında Avrupa´da esen savaş rüzgârlarını durdurmak ve hak mücadelesini kazanmak için güç birliği amacıyla toplanan Sosyalist Kadınlar Kongresi´nin aldığı kararla, 8 Mart ?Dünya Emekçi Kadınlar Günü´ olarak ilan edildi.? sözleriyle açıkladı.
Verep açıklamasını şöyle sürdürdü;
?Ülkemizde kadın haklarının, temel insan haklarının ayrılmaz ve vazgeçilmez parçası olarak kabul edilmesi; Büyük Devrimci, Kurtarıcı ve Kurucu Mustafa Kemal Atatürk´le olmuştur.
Kadın hakları, insan haklarına saygının esas olduğu demokrasilerde bir anlam ifade etmektedir. Oysa ülkemizde; ne demokratik olgunluk ve saygınlık ne insan hakları ve özgürlükler; çağdaş, uygar ülkeler seviyesindedir. Yılın 364 günü şiddete, tacize uğrayan; yol ortasında kocası ya da kardeşi tarafından öldürülen, eğitimden ve sosyal yaşamdan uzaklaştırılan kadınlarımızın, sadece yılın bir gününde sözde hatırlanması trajikomik bir olaydır.

KADIN TOPLUMUN VAZGEÇİLMEZ UNSURUDUR
Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet; tam bağımsızlık ekseninde çağdaş bir toplumu ve demokrasiyi hedeflemiştir. Çağdaş toplumda; kadın-erkek ayrımı yoktur. Eşitlik vardır. Kadın eğitimde, siyasette, çalışma hayatında ve toplumun her alanında bir vazgeçilmez unsurdur.
Bizler biliyoruz ki; gericilik şiddet üretir, eşitlik getirmez. Bizler biliyoruz ki; gericilik aydınlanmanın, çağdaşlığın ve gerçek demokrasinin düşmanıdır. Bizler biliyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti Kadınlarının 8 Mart´ı Atatürk Cumhuriyeti yani 1923 Devrimi´dir.
Atatürkçü Düşünce Derneği´nin üyelerinin çoğunluğu ve yöneticilerimizin büyük kısmı kadınlarımızdan oluşmaktadır. Kadınlarımız, Atatürkçü Düşünce´nin tek kurtuluş olduğuna inanarak, kararlılıkla derneğimizin lokomotif gücü haline gelmiştir.
Bu güç ve bu inançla, emek veren üye ve yönetici kadınlarımızla omuz omuza Atatürk Cumhuriyetini yeniden inşa edeceğimizden şüphemiz yoktur. Kadınlar günü kutlu olsun.?