‘YAZ SPOR OKULU’ SONA ERDİ

‘YAZ SPOR OKULU’ SONA ERDİ

‘YAZ SPOR OKULU’ SONA ERDİ

‘YAZ SPOR OKULU’ SONA ERDİ 

Çocukların yaz tatillerine fayda sağlamak amacıyla düzenlenen Yaz Spor Okulu, çocuklara sosyalleşme imkânı sunarak dostluk ve arkadaşlık ortamı sağladı. 

Ortahisar Belediyesi’nin ‘Yaz Spor Okulu’ sona erdi. Ortahisar Belediyesi tarafından çocukların yaz tatillerini sportif faaliyetlerle geçirmesi amacıyla 7 farklı spor branşında düzenlenen Yaz Spor Okulu’nda sportif faaliyetlerin dışında çocuklar sosyalleşme imkânı da bularak dostluk ve arkadaşlık ilişkilerini geliştirdi.

HEM EĞLENDİLER HEM SOSYALLEŞTİLER
Spor Okulu’nda; futbola 182, yüzmeye 93, tekvandoya 86, muaythai-kickboksa 32, tenise 17 ve hentbol kursuna kayıt yaptıran 35 olmak üzere toplamda 473 çocuk eğitim aldı ve 18 antrenör de görev yaptı.
Yedi farklı branşta açılan spor okulunda çocuklar ilgi duydukları ve yetenekli oldukları spor dalında fiziksel kabiliyetlerini geliştirerek tekniklerini ileri seviyeye taşıdı. 403 sporcuyla faaliyetlerine başlayan ‘Yaz Spor Okulu’nda sporcu sayısı 473’e kadar ulaştı.

“ONLARLA İFTİHAR EDİYORUZ”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, sporun çocukların sağlıklı ve fiziki gelişimi için çok önemli bir faaliyet olduğuna vurgu yaptı. Ortahisar Belediyesi’nin birçok spor branşının icra edilebileceği modern spor tesislerine sahip olduğunu belirten Başkan Genç; “Spor her bireyin çocukluktan itibaren sağlıklı gelişimi için olmazsa olmaz bir alanımız. Dolayısıyla devletimiz bütün imkân ve kabiliyetiyle bu işe özellikle son dönemde çok önem veriyor. Biz de yerel yöneticiler olarak çocuklarımızın en azından yaz dönemini sportif faaliyetlerle geçirmesi için çalışıyoruz. Bu sene düzenlediğimiz spor okulunda; yüzme, futbol, tekvando, hentbol, tenis, muaythai ve kickboks sporuyla yavrularımızı buluşturduk. Bunu yapabildiğimizden dolayı da mutluyuz, gururluyuz. Çok güzel bir teknik kadromuz var. Onlarla ve çocuklarımızla iftihar ediyoruz. Yavrularımızın fiziki ve sağlıklı gelişimini önemsiyoruz. İnşallah bu yavrularımız arasından nice başarılı sporcularımız çıkacak. Bu vesilelerle hocalarımıza, ailelerimize ve yavrularımıza bir kez daha çok teşekkür ediyorum. Bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da spor okulumuzu her yaz daha da geliştirerek açacağız.” dedi.