YAYLA SEZONU BAŞLADI, MESAİLER YOĞUN GEÇİYOR

YAYLA SEZONU BAŞLADI, MESAİLER YOĞUN GEÇİYOR

YAYLA SEZONU BAŞLADI, MESAİLER YOĞUN GEÇİYOR

YAYLA SEZONU BAŞLADI, MESAİLER YOĞUN GEÇİYOR 

Trabzon’da yayla sezonunun başlaması ile birlikte Hava 61 Helikopter Ambulansı’nın mesaisi yoğun geçiyor!

Türkiye’de en çok hava ambulansı kullanılan bölgelerden biri olan Doğu Karadeniz Bölgesinde Hava 61 Helikopter Ambulansı bölgenin zorlu coğrafi şartlarına rağmen hizmet vermeyi sürdürüyor.

HAVA ŞARTLARI ULAŞIMI ZORLUYOR
Türkiye'de en çok hava ambulansı kullanılan bölgelerden biri olan Doğu Karadeniz Bölgesinde Hava ambulansı bu yılın Haziran ayında yayla sezonunun da başlamasının etkisi ile birlikte 20 hastaya ulaşarak ilk müdahalelerinin ardından hastanelere nakillerini sağladı.
Kurban Bayramında da mesaisini sürdüren hava ambulansı, bayramın ilk üç günü hava şartlarının olumsuzluğu nedeniyle sadece 1 hastaya ulaşabilerek hastaneye naklini sağladı.

EN YOĞUN VAKA YAZ MEVSİMİNDE YAŞANIYOR 
Yaz mevsimi dolayısıyla insanların yaylalara olan ilgisi artmasıyla birlikte hava ambulansı en yoğun günlerini yaşarken, bu yılın Haziran ayında 20 hastaya ulaştı. Hava şartları nedeniyle zaman zaman kalkış yapamayan hava ambulansı Kurban Bayramında sadece 1 hastaya ulaşabildi.
Trabzon’da 2009 yılı Ekim ayından itibaren hizmete giren helikopter ambulans, Trabzon’un yanı sıra Doğu Karadeniz’deki diğer komşu illere de hizmet verirken, en yoğun vaka dönemini yaz mevsiminde yaşıyor.