YAYA GEÇİTLERİNDE KIRMIZIÇİZGİ DÖNEMİ BAŞLADI

YAYA GEÇİTLERİNDE KIRMIZIÇİZGİ DÖNEMİ BAŞLADI

YAYA GEÇİTLERİNDE KIRMIZI ÇİZGİ DÖNEMİ BAŞLADI

YAYA GEÇİTLERİNDE KIRMIZIÇİZGİ DÖNEMİ BAŞLADI

30 Mart itibariyle ülkemiz genelindeki pek çok Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerinde ‘kırmızıçizgi’ uygulaması başlatıldı.

Trabzon’un Maçka ilçesi de dâhil 18 ilçesi ve ülkemiz genelinde 30 Mart’tan itibaren ‘kırmızıçizgi’ uygulaması başladı.

AMAÇ FARKINDALIK OLUŞTURMAK
Trafikte Yaya Önceliği Kampanyası Kapsamında Caddelerimize Kırmızı Çizgiler çizerek farkındalık oluşturuldu.
Toplum farkındalığını artırmak ve yaya önceliğine önem verildiğini vurgulamak için yaya geçitlerine kırmızı şerit çizilmeye başlandı.
Maçka Kaymakamlığı ve Emniyet Müdürlüğü’nce uygulanan çalışmada vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

YAYALAR KIRMIZI ÇİZGİMİZ
İçişleri Bakanlığı tarafından ‘Yayalar Kırmızı Çizgimiz’ sloganıyla başlatılan farkındalık çalışması 30 Mart Salı günü sabah saatlerinde start verdi. İlçemiz Maçka’nın en işlek caddesi olan Atatürk Caddesi’nde, beyaz şeritlerin ortası kırmızıya boyandı.
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Emniyet Müdürü İsa Kilim, İlçe Jandarma Komutanı
Asb. Kd. Bçvş. Ahmet Dağaşan, ilk ve ortaokul öğrencilerinin katılımıyla ilk boyama işlemleri bitti.
İçişleri Bakanlığı’nın “30 Mart’ta kırmızıçizgimizi çekiyoruz” sloganıyla başlattığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik kampanya tüm yurtta ve Trabzon’da olduğu gibi ilçemiz Maçka’da da hayata geçirildi. Maçka’da yaya trafiğinin yoğun olduğu bölgelerden biri olan Atatürk Caddesi Hükümet Konağı önünde Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı’nın katılımıyla yaya geçidine kırmızıçizgi çekildi.


YAYA ÇİZGİLERİNDEN BİRİ KIRMIZI!
İlk ve ortaokul öğrencilerinin de katıldığı etkinlikte açıklamalarda bulunan Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı; “Bugün çok anlamlı bir etkinliği hep birlikte gerçekleştiriyoruz. 2019 yılı İçişleri Bakanlığımız tarafından yaya öncelikli trafik yılı ilan edilmişti. Bu kapsamda 2019 yılı içerisinde trafikte biz yaya önceliği kampanyası başlatılarak ülkemiz genelinde ilimizde de farklı zaman dilimlerinde toplumumuzda farkındalık oluşturulsun düşüncesiyle bir takım etkinlikler yapılmıştı. İki yıldır bu etkinliği sürdürüyoruz. Bugün itibariyle Bakanlığımızın başlatmış olduğu yaya öncelikli trafik yılı kapsamında bugün de yine toplumda farkındalık oluşturma adına ‘yaya önceliği kırmızıçizgimizdir’ ülkemiz genelinde ve ilimizde olduğu gibi ilçemiz Maçka’da da kurum müdürlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte bugün kırmızı çizgimizi çekiyoruz kampanyasıyla yaya çizgilerimizden birisini kırmızıya boyayarak bu etkinliğimizi gerçekleştirmiş olduk. Buradaki arzumuz toplumumuzun bu konuda duyarlılığını üst düzeye çıkarmaktır.” ifadelerini kullandı.
Ali TİRİTOĞLU