YATIRIM ADASINDA SONDAJ BAŞLADI

YATIRIM ADASINDA SONDAJ BAŞLADI

YATIRIM ADASINDA SONDAJ BAŞLADI

YATIRIM ADASINDA SONDAJ BAŞLADI

Trabzon’u geleceğe taşıyacak projelerden biri olan Yatırım Adası Endüstri Bölgesi için sondaj çalışmaları başladı.

Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatının en önemli adımlarından biri olan sondaj çalışmalarına başlandı.

TRABZON’U GELECEĞE TAŞIYACAK
Trabzon’u geleceğe taşıyacak proje Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi inşaatı için ön çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Arsin ilçesi sahilindeki Sofra Kayaları ile Koru Burnu arasındaki alanda 2,7 milyon metrekare deniz dolgusu yapılarak oluşturulacak alan üzerindeki Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde sondaj etüt çalışmalarına başlandı.

YÖNETİCİ A.Ş. ÜYELERİ İNCELEME YAPTI.
Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Yönetici Anonim Şirket Başkanı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Başkan Yardımcısı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkan Yardımcısı Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu. Yönetici A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Arsin Belediye Başkanı Sait Gürsoy, beraberlerinde Arsin Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir’le birlikte sondaj alanında incelemelerde bulundu, yetkililerden teknik bilgi aldı.

İMZA SONRASI SÜREÇ HIZLANDI!
TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, 2013 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettikleri ve hazırlığını yaptıkları projeyle ilgili 23 Ağustos 2019 tarihli ve 1481 sayılı Cumhurbaşkanı kararı ile dolgu yapılacak bölgenin Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ilan edildiğini vurguladı.
Hacısalihoğlu; “Projemize başından bu yana inanan ve büyük ilgi gösteren Sayın Cumhurbaşkanımızın bu kararı ile çalışmalar ivme kazandı. 24 Mayıs 2019’da kurduğumuz Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi Yönetici A.Ş.’nin ilk genel kurulunu da 28 Ağustos 2019’da gerçekleştirdik. Etüt ve proje işleri 17 Eylül 2019 tarihinde ihale edildi.” dedi.


İHALE KAPSAMINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR.
İhale kapsamında şu ana kadar Taslak Genel Vaziyet Planı, Hidrografik ve Oşinografik Rapor ile ÇED başvuru dosyası hazırlandığını vurgulayan Hacısalihoğlu; “Sayısal Modelleme Raporunun hazırlanması, Kesin Projeler, Özel Teknik Şartname ve Yaklaşık Maliyetin hazırlanması. Fizibilite Raporunun Hazırlanması, 1/5000 Ölçekli Nazım ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planının Hazırlanması çalışmalarına ise devam edilmektedir!” dedi.

23 NOKTADA SONDAJ ÇALIŞMASI YAPILACAK
Hacısalihoğlu, yatırım alanı içerisinde projenin en önemli adımlarından biri olan Sondaj Etüt çalışmalarına ise 7 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla başlandığını belirterek; “Bu kapsamda yatırım alanı olan dolgu yapılacak saha içinde belirlenen 23 noktada sondaj çalışmaları yapılacak. Sondaj çalışmaları sonucunda Jeolojik ve Jeoteknik Etüt Raporu oluşturulacaktır.” dedi.

“GELECEĞİN SEKTÖRLERİ YER ALACAK”
TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nde yer alacak sektörlerle ilgili de açıklamalarda bulundu.
Dünya genelinde yaşanan gelişmelerin, teknolojinin gelişmesi, 4. endüstri devrimi, ulusal stratejiler ile uyum ve ilgili alanlardaki dış ticaret verilerinin göz önüne alınarak hazırlandığını belirten Hacısalihoğlu; “Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesinde, gıda teknolojisi, biyoteknoloji, nanoteknoloji ve sağlık teknolojisi. Savunma sistemleri, güvenlik teknolojisi, uzay ve havacılık, bilişim teknolojisi, telekomünikasyon, elektronik ve otomasyon. Otomotiv teknolojileri alanlarında yatırımların yer almasına karar verildi.” ifadelerini kullandı.