YATIRIM VE SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ!

YATIRIM VE SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ!

Türkiye´nin Batum Başkonsolosluğu´na atanan Makbule Koçak´ı makamında ziyaret eden TTSO heyeti, işadamlarının yatırım ve sorunlarını görüştü.

YATIRIM VE SORUNLAR GÖRÜŞÜLDÜ!

Türkiye´nin Batum Başkonsolosluğu´na atanan Makbule Koçak´ı makamında ziyaret eden TTSO heyeti, işadamlarının yatırım ve sorunlarını görüştü.


Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO)Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ve beraberindeki heyet, Türkiye´nin Batum Başkonsolosluğu´na atanan Makbule Koçak´ı makamında ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.

TTSO´NUN BEKLENTİSİ!
TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Batum´daki Türk işadamlarının yatırımları ve sorunlarının görüşüldüğü toplantıda, ?Gürcistan´da özellikle Batum´da çok sayıda Türk iş adamımız var. İşadamlarımızın gayret ve çabaları ile bugünkü ekonomik ve ticari bağlantılarımız oluştu. Bu süreçte işadamlarımızın yaşadığı sorunlara başkonsolosluğumuz her zaman yardımcı oldu. Önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalarda da işadamlarımıza yardımlarınızın süreceğini ümit ediyoruz? dedi.

GENÇ AMA TECRÜBELİ!
Batum Başkonsolosu Makbule Koçak, ilk başkonsolosluk görevine Batum´da başladığını ve görevinin beşinci gününde Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası heyetinin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade etti. Koçak, ?Hukuk mezunuyum ve 15 yıldır da Dışişleri´nde çalışıyorum. Kopenhag ve Roma Büyükelçilerinde görev yaptım. Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdür yardımcılığının ardından G-20 Ülkeleri Daire Başkanlığında enerji konularında çalıştım. Bakü Büyükelçiliği´ndeki Müsteşar görevinin ardından Batum Başkonsolosluğuna atandım? dedi. 

İLİŞKİLERİ GELİŞTİRECEĞİZ!
Kafkasları tanıdığını ifade eden Başkonsolos Makbule Koçak, Batum´da pozitif bir gündem olduğuna dikkat çekerek şunları kaydetti; ?Batum gelişen ve potansiyeli olan bir bölge. Sizinle birlikte bu potansiyeli daha da hareketlendireceğiz. Türkiye ile oldukça içli dişli olan Batum´da, Trabzon, Rize, Hopa´dan işadamlarının oldukça aktif olduğunu görüyorum. Doğu Karadeniz Bölgesi´ni gezeceğim. Ekonomik ve sosyal ilişkiler bakımından iyi bir noktada bulunduğumuzu düşünüyorum. Bölgeden gelen ilk ziyaretçim sizler oldunuz, çok memnun oldum. İlk ziyaretimi de Trabzon´a yapacağım. Türkiye-Gürcistan ilişkilerini, bölge ile Acara ilişkilerini daha iyi bir noktaya taşıyacağız.?