YARDIM PARASI BİR GECEDE ÇIKTI!

YARDIM PARASI BİR GECEDE ÇIKTI!

İHH İnsani Yardım Derneği´nceŞehit Eren Bülbül adına Somali´de yaptırılacak yetimhane için düzenlenen gecede gerekli olan para toplandı!

YARDIM PARASI BİR GECEDE ÇIKTI!

İHH İnsani Yardım Derneği´nceŞehit Eren Bülbül adına Somali´de yaptırılacak yetimhane için düzenlenen gecede gerekli olan para toplandı!

Trabzon´un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017´de bölücü terör örgütü mensupları tarafından şehit edilen Eren Bülbül adına, Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği´nce Somali´nin başkenti Mogadişu´da inşa edilecek yetimhane için ?Şehit Eren Bülbül Yetimhane Yardım Kampanyası? programı düzenlendi.
Organizasyona İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Salih Cora, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, TESOB Başkanı Metin Kara ile diğer protokol üyeleri ve ilgililer katıldı.

12 MİLYONDAN FAZLA!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, gecede yaptığı konuşmada, Dünyada 2016 yılı rakamlarına göre 12 milyondan fazla yetim mülteci çocuk bulunduğunu ve bunların sığınmacı konumunda yaşadığını belirterek, 23 milyon çocuğun da kendi ülkesi içinde yerinden edildiğini aktardı. Suriye savaşı nedeniyle bugüne kadar Türkiye´ye gelen çocuk sayısının 1 milyon 309 bin olduğunu belirten Soylu;?Bu demektir ki bu aziz millet, kara propagandaya itibar etmeyip bu kadar çocuğun hayatını kurtarmıştır. Suriyeli 284 bin 777 çocuk bu topraklarda doğdu. Bu çocuklar kendi topraklarına gittikleri zaman orada yeşertecekleri o dostluk, bu coğrafyanın, Ortadoğu´nun ve içinde bulunduğumuz haritanın barışı olacaktır!? dedi.

?BU ÇOCUKLARA SIRTIMIZI DÖNEMEYİZ!?
Soylu, bu rakamları paylaşmasının sebebini ise şu sözlerle aktardı;
?Bu aziz milletin vicdanının nasıl büyük bir iş başardığını, neden Somali´de bu yetimhaneyi yapmanın bize yakıştığını göstermek istedim. Sonra birileri de çıkıyor diyor ki ?biz bu işe niye karıştık´ arkadaş, sınır güvenliği şöyle dursun, sadece bu tablo bile senin vicdanında, yüreğinde eğer bir şeyleri kımıldatmıyorsa, bizim sana anlatabilecek hiçbir şeyimiz yoktur. Sen ne yetimden anlarsın, ne çocuktan anlarsın, ne şehadetten, ne insan sevgisinden anlarsın. Eğer biz bu çocuklara bigâne kalırsak, sırtımızı dönersek, ahirette o Peygamberin yüzüne bakamayız, Allah´ın huzurunda söyleyecek hiçbir söz bulamayız.?

?HAYRIMIZLA ÖVÜNÜYORUZ!?
Türkiye´nin bugün milli gelirine oranla en çok yardım yapan ülkeler sıralamasında birinci olduğunu vurgulayan Soylu;?Almanya övünüyor dış ticaret fazlası var diye, Amerika keza öyle övünüyor. Biz de övünüyoruz hayırda fazlamız var diye, onlardan daha fazla. Suriye´den örnekler verdim ama dünyanın birçok yerine bu aziz milletin yardımları ulaşmaktadır.? dedi. Yardım gecesinde yetimhane için gerekli 550 bin liralık paranın tamamı toplandı.