YAPAY ZEKÂDA BÜYÜK SIÇRAMA YAPTIK

YAPAY ZEKÂDA BÜYÜK SIÇRAMA YAPTIK

Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) kurucusu Halil Aksu,Türkiye’nin Yapay Zekâ Alanında büyük sıçrama yaptığını açıkladı.

YAPAY ZEKÂDA BÜYÜK SIÇRAMA YAPTIK 

Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi (TRAI) kurucusu Halil Aksu,Türkiye’nin Yapay Zekâ Alanında büyük sıçrama yaptığını açıkladı. 

Türkiye’de 2017’den bu yana yapay zekâ girişimleri 33 kat artarak 400’e ulaştı. Halil Aksu, Türkiye’yi yapay zekâda ikinci ligde görüyor ve hukuki düzenlemelerin önemini vurguluyor.

SON YEDİ YILDA MUAZZAM BÜYÜME VAR! 
Türkiye Yapay Zekâ İnisiyatifi'nin (TRAI) kurucusu Halil Aksu, Türkiye’nin yapay zekâ ekosisteminde son yedi yılda kaydettiği muazzam büyümeye dikkat çekti. 2017’de sadece 12 yapay zekâ girişimi bulunurken, bu sayının günümüzde 400’e yaklaştığını belirten Aksu, bu girişimlerin çoğunun iyi finanse edildiğini ve büyük başarılar elde ettiğini ifade etti. Girişimcilerin uluslararası pazarlara açıldığını ve yurt dışında ofisler kurduğunu da ekledi.

TÜRKİYE’NİN KAYDETTİĞİ İLERLEMEYİ PEKİŞTİRDİ
Anadolu Ajansı Teyit Hattı ile yapılan röportajda Aksu, Türkiye’nin yapay zekâ konusunda dünya genelinde “ikinci lig” olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Aksu; “ABD, Çin, İngiltere gibi ülkelerin ardından Türkiye, yapay zekâda önemli bir oyuncu haline geldi. Özellikle özel sektörün bu alana olan ilgisi ve 2021’de yayınlanan Ulusal Yapay Zekâ Stratejisi, Türkiye’nin bu alanda kaydettiği ilerlemeyi pekiştirdi.” şeklinde konuştu.
Yapay zekânın iş dünyası ve istihdam üzerindeki etkilerine de değinen Aksu, otomasyonun bazı meslekleri yok edebileceğini ancak asıl değişimin, işleri yapay zekâ yardımıyla daha iyi yapabilen insanların getireceği rekabet olacağını belirtti.

OLASI NEGATİF ETKİLERE KARŞI HUKUKİ DÜZENLEME ŞART 
Aksu, yapay zekânın olası negatif etkilerine karşı hukuki ve etik düzenlemelerin şart olduğunu vurguladı. Yanlış amaçlarla kullanıldığında büyük zararlara yol açabilecek yapay zekânın, özellikle otonom sistemler ve sosyal medya dezenformasyonu gibi alanlarda ciddi tehlikeler barındırdığına dikkat çekti.
Yapay zekânın doğru kullanıldığında ise, deprem tahmininden sağlık teşhislerine kadar pek çok alanda insanlığa fayda sağlayabileceğini belirten Aksu, yapay zekânın potansiyelinin sınırsız olduğunu vurguladı. Aksu’nun açıklamaları, Türkiye’nin yapay zekâ alanında kaydettiği ilerlemeyi ve bu teknolojinin geleceğine dair umutları ortaya koyuyor.