Velilerimiz Türkiye’ye Örnek Oluyor

Velilerimiz Türkiye’ye Örnek Oluyor

Velilerimiz Türkiye’ye Örnek Oluyor

MÜDÜR FETTAHOĞLU 18 İLCEDE 5000 VELİNİN KATİLDİGİ VELİ AKADEMİSİ ETKİNLİKLERİNDE KONUŞTU

Velilerimiz Türkiye’ye Örnek Oluyor

18 İlçede 5 bin velinin katıldığı “Veli Akademisi’nde konuşan İl Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, “İlimizde 142 bin öğrencinin velisi olarak buradayım. Türkiye’de bir ilk olan veli akademisini kurduk. “Veli Akademisi” etkinlikleri kapsamında 5 bin velimiz ile bir araya geldik. Velilerimiz bu eğitimlere verdiği önemle Türkiye’ye örnek oluyor.” dedi.

Çocukların gelişim süreçlerine olumlu katkılarda bulunabilmeleri amacıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından iki ay önce Trabzon Veli Akademisini kurduklarını hatırlatan Müdür H. Burak Fettahoğlu, “Eğitimin en önemli paydaşı velilerimizdir. Akademide verilecek eğitimlerin içerikleri İl Milli Eğitim tarafından 5 bin 300 velimiz ile yapılan anketler sonucunda, velilerin görüşleri doğrultusunda belirlendi. İki ay önce ilk eğitimini gerçekleştiren akademide şu ana kadar iki çevrim içi ve üç yüz yüze eğitim gerçekleştirdik. İlimizdeki velilerimizin Akademi’ye ilgisi çok yüksek olup yüz yüze, Zoom ve Youtube üzerinden 18 ilçemizde toplam 5 bin velimiz yapılan eğitimlere katılım sağladı.” dedi. 

 

İl Geneli Tüm İlçelerde de Eş Zamanlı Eğitim

Velilerimizin eğitimlere gösterdiği ilginin artmasıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, eğitimlerin eş zamanlı olarak tüm ilçelerde yapılmasını kararlaştırdıklarını belirten Müdür Fettahoğlu, “İlimizdeki psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerden oluşan 37 kişilik bir eğitimci ekip tarafından, Trabzon Veli Akademisi olarak farklı konularda düzenli olarak eğitimler planlamış olup ilimizin eğitim alanındaki başarılı ilerlemesine büyük katkı sağlayacaktır. Eğitimlere katılan tüm velilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.