VEKÂLET YOLUYLA KURBAN ALIMLARIBAŞLADI

VEKÂLET YOLUYLA KURBAN ALIMLARIBAŞLADI

Maçka İlçe Müftülüğünce 2024 yılı Kurban Bayramı öncesi vekâlet yoluyla kurban alımları başlatıldı.

VEKÂLET YOLUYLA KURBAN ALIMLARIBAŞLADI 

Maçka İlçe Müftülüğünce 2024 yılı Kurban Bayramı öncesi vekâlet yoluyla kurban alımları başlatıldı. 

Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2024 yılı için, vekâletle kurban kesim bedelini yurt içi 11 bin 750 TL, yurt dışı 4 bin 750 TL olarak belirlediğini açıkladı.
“Bilindiği üzere kurban ibadeti, âlemlerin Rabbine kul olmanın, O’na yaklaşmanın, O’nun emirlerine itaatin en açık göstergelerindendir” diyen Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci; “Esasen kurban ibadeti, Allah’a duyduğumuz muhabbetin diğer bütün sevgilerin üstünde olduğunun bir ifadesidir.” dedi.

KURBANI PAYLAŞMAK ŞÜKRÜN TEZAHÜRÜ
Müftü Cebeci, açıklamasını şöyle sürdürdü; 
“Dünya hayatında bize verilen nimetleri Allah yolunda harcayacağımızın bir emaresidir. Kurban, Allah’a şükrümüzün bir tezahürüdür. Kurban en nihayetinde maddi unsurların ötesinde niyeti, samimiyeti, bağlılığı, fedakârlığı ve takvayı ortaya koymaktır.
Kurban ibadetinin Müslümanlar arasında ümmet bilincinin güçlenmesine ve Müslümanların birbirlerini yakından tanımalarına da vesiledir. Kurban sayesinde ülkemizin 81 ilinde 922 ilçesinde, pek çok beldesinde, köyünde, sadece ülkemizde değil, sınırlarımızın ötesinde milyonlarca mağdur, fakir fukara, garip gureba, bir yıl boyunca bir kurban etini bekleyen nice insanlara ulaşma, onlarla tanışma, buluşma imkânı sağlamaktadır.” 

KURBAN KARDEŞLİK BAĞLARINI KUVVETLENDİRİR!
Maçka Müftüsü Mehmet Cebeci, Kurban’ın, toplumda kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmede, dayanışma ruhunu geliştirmede, toplumda farklı kesimler arasında sevgi ve saygı duygularını güçlendirmede ve sosyal adaletin tesis edilmesinde başrol oynadığını vurgulayarak; 
“Maçka Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın herhangi bir ayrım gözetmeden ilçemizde olduğu gibi dünyanın ihtiyaç duyulan her yerinde iyilik faaliyetlerinde bulunmaya, Müslüman azınlıklara, yoksullara, kimsesizlere, yetimlere, savaş ve işgal dolayısıyla mağdur olanlara, milletin merhamet elini ulaştırmaya devam etmektedir.” dedi. 

GEÇEN YIL 305 KURBAN BAĞIŞI YAPILDI!
Müftülüğün Türkiye Diyanet Vakfı Maçka Şubesi ile beraber yürüttüğü en önemli hizmetlerden birisinin de ‘Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu’ olduğunu belirten Cebeci; “2023 yılında Maçkalı hayırseverlerimizce müftülüğümüze emanet edilen yurt içi 8 adet, yurt dışı 297 adet olmak üzere toplamda 305 adet kurban bağışı hissesi yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı” diye konuştu. 

BAĞIŞ İÇİN STANTLAR KURULDU!
81 il 922 İlçede olduğu gibi Maçka’da da MüftüCebeci önderliğinde müftülük çalışanları, Din görevlilerinin katkılarıyla Merkez Camii önünce Çarşamba ve Cuma günleri kurban bağış standı kurulduğunu aktaran yetkililer, Maçkalı hayırseverlerden gelecek yurt içi ve yurt dışı kurban bağışlarını toplanmaya başlandığını dile getirdiler. Maçka Müftülüğü yetkilileri; “İlçe Müftümüz Mehmet Cebeci bu yıl da halkımızın kurban bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdiğini ve bu ilginin bayram gününe kadar devam etmesiyle beraber tüm zamanların bağış rekorunun kırılacağını umduğunu söyledi.” ifadelerini kullandılar. 
Ali TİRİTOĞLU