VALİ USTAOĞLU MAÇKALI MUHTARLARLA BULUŞTU

VALİ USTAOĞLU MAÇKALI MUHTARLARLA BULUŞTU

Maçka’daki Muhtarlar Toplantısı’na katılan Vali Ustaoğlu; “Sizler devletimizin işiten kulağı, gören gözüsünüz!”

VALİ USTAOĞLU MAÇKALI MUHTARLARLA BULUŞTU

Maçka’daki Muhtarlar Toplantısı’na katılan Vali Ustaoğlu; “Sizler devletimizin işiten kulağı, gören gözüsünüz!”

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Maçka Belediyesi Halil İbrahim Atmaca Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen Muhtarlar toplantısına katıldı.

MAÇKA, VALİ USTAOĞLU’NA BRİFİNG VERDİ
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı’nın açılış, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan’ın da selamlama konuşmasını yaptığı toplantıda konuşan Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu; “Sizler devletimizin işiten kulağı, gören gözü ve devlet şefkatinin memleketin en ücra köşesine kadar uzanan elisiniz!” dedi.
Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı’nın açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan da selamlama konuşması gerçekleştirdi. Ardından İlçe Müftüsü Mehmet Cebeci, ilçe müftülüğünün çalışmaları hakkında bilgi sunumu yaptı. Trabzon Yeşilay danışmanlık merkezinden Müzeyyen Yıldırım’ın da bir sunum gerçekleştirdiği toplantıda sırasıyla Maçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Adıgüzel, Ali Kemal Aktürk Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Âdem Aktaş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eyüp Aydın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Okan Mısır birer sunum yaptılar.


MUHTARLAR DEVLETİN İŞİTEN KULAĞI, GÖREN GÖZÜDÜR
Bu sunumların ardından bir değerlendirme konuşması yapan Vali İsmail Ustaoğlu; “Muhtarlar buluşmasına katılan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Muhtarlarımızla bir araya gelerek bir toplantı yapmak istedik. Sizler çok önemli görevler ifa ediyorsunuz. Çok güzel hizmetlerin yapıldığını, bundan sonra da yapılmaya devam edileceğini ifade etmek istiyorum. Meslek hayatım boyunca hep muhtarlarımızla bir araya gelmeye gayret ettim. Sizler devletimizin işiten kulağı, gören gözü ve devletimizin şefkatli elinin en ücra köşesine uzanan elisiniz. Özellikle pandemi döneminde önemli görevler icra ettiniz. Herkesin evlerinde kaldığı dönemde her türlü riski alarak her eve girdiniz, her kapıyı çaldınız. Vatandaşımızın ihtiyacını karşılama noktasında gayret gösterdiniz. 
İlçelere, köylere gittiğimizde tabiri caizse sofrasına, evine misafir olduğumuz kişiler muhtarlarımız olmuştur. Sizler adeta ailemizin bir ferdisiniz. Sıkıntıları ve talepleri hep birlikte dinleyip çözüm bulmaya gayret göstereceğiz. Alınan taleplerin her birini değerlendireceğiz.


BÖLGENİN KENDİNE HAS ZORLUKLARI VAR
Ulaşmadığımız vatandaşımız kalmayacak. İlimizin ve bölgenin kendine has zorlukları var. Bu bölge, afet olaylarının en sık yaşandığı bir bölge. Bir diğer zorluğumuz da bu bölge yerleşim yeri olarak çok dağınık ve 22 bin km’nin üzerinde yol ağına sahip. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. 
Muhtarlık müessesesinin kadim geçmişte önemli bir yeri vardır. Her yıl 19 Ekim gününü Muhtarlar Günü olarak kutluyoruz. Toplumun her kesimiyle yakından ilgilenen, dertleriyle dertlenen siz muhtarlarımızın daha iyi şartlarda ve imkânlarda hizmet edebilmeleri için çok güzel çalışmalar yapıldı, yapılmaya devam ediyor. Toplantının hayırlara vesile olmasını diliyor, katılanlara teşekkürlerimi iletiyorum.” ifadelerini kullandı.


MUHTARLARIN TALEPLERİ ALINDI
Ustaoğlu’nun konuşmasının ardından muhtarların talepleri alındı. Daha sonra Vali Ustaoğlu ile birlikte Kaymakam Selim Çomaklı, Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ve beraberindeki protokol üyeleri Maçka’daki esnaf ve vatandaşları ziyaret ettiler.
Maçka Belediye Başkanı Dr. Kor; “Yakında çalışmalarına başlayacağımız çok amaçlı yaşam alan projemizi Trabzon Valimiz Sayın İsmail Ustaoğlu ile birlikte inceledik.” dedi.
Maçka’daki Muhtarlar Toplantısına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra İl Jandarma Komutanı J.Alb. Âdem Şen, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı, Maçka Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan, muhtarlar ve diğer ilgililer katıldı.

Ali TİRİTOĞLU