ÜRETİM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ

ÜRETİM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ

ÜRETİM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ

ÜRETİM ÇALIŞMALARI YERİNDE İNCELENDİ

Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz, Dev Kabuk Böceği zararlısına karşı başlatılan Yırtıcı Böcek üretim çalışmalarını yerinde inceledi.

Trabzon Orman Bölge Müdürlüğünde, ladin ormanlarında zarar yapan Dendroctonus micans (Dev kabuk böceği) zararlısına karşı Böcek Üretim laboratuvarında Rhizopfagus grandis üretimine başlandı.

ZARARLIYA KARŞI YIRTICI BÖCEK
Trabzon Orman Bölge Müdürü Emin Yılmaz böcek üretimlerini yerinde inceleyerek Orman Zararlıları İle Mücadele Şube Müdürü Taner Birinci’den çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Yılmaz; “Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü olarak biyolojik mücadele çalışmalarına 1999 yılında Trabzon, Maçka ve Torul Orman İşletme Müdürlüklerinde kurulan laboratuvarlarla başladık. Bu güne kadar 2 Milyon 835 Bin adet Rhizophagus grandis üreterek zararlının görüldüğü ladin ormanlarına verdik ve büyük başarı sağladık.

MÜCADELE YIRTICI BÖCEKLERLE SÜRECEK
Ormanlarımızda yırtıcı böceğin besin kaynağı olan dev kabuk böceği larvası yeterince bulunamadığından zaman zaman Ardanuç Orman İşletme Müdürlüğündün larva temin ediyoruz. Ormanlarımızdaki kurumuş ağaçları ormandan çıkarıyor, böceğin bulaştığı ancak yaşama kabiliyetinde olan ağaçlara yırtıcı böcekleri monte ederek biyolojik mücadeleye devam ediyoruz. Ormanlarımızda bu zararlı böcek olduğu sürece laboratuvarlarımızda yırtıcı böcek üretimine devam edileceğiz.” dedi.