Üniversitemizin 68. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizin 68. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

Üniversitemizin 68. Kuruluşu Yıl Dönümü; Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında törenle kutlandı.

Üniversitemizin 68. Kuruluş Yıl Dönümü Coşkuyla Kutlandı

 

Üniversitemizin 68. Kuruluşu Yıl Dönümü; Bilim, Kültür, Sanat Haftası etkinlikleri kapsamında törenle kutlandı. 68 yıl önce Trabzon’da yanmaya başlayan bilim meşalemiz, ülkemize ışık olmaya devam ediyor.

Üniversitemizin kuruluş günü olan 20 Mayıs 2023 tarihinde, Atatürk ve Gençlik Anıtı önüne çelenk sunumu ile başlayan 68. Kuruluş Yıl Dönümü kutlamaları, 22 Mayıs 2023 tarihinde Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen yoğun katılımlı bir tören ile devam etti. 

Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Üniversitemizin 68. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne; Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Trabzon Milletvekilleri Mustafa ŞEN ile Sibel SUİÇMEZ, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU, Avrasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Füsun TERZİOĞLU, Ortahisar Kaymakamı Gürkan DEMİRKALE, İl Emniyet Müdürü Murat ESERTÜRK, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin MUMCU, İl Milli Eğitim Müdürü Evren GÖRMÜŞ, Rektör Yardımcılarımız; Prof. Dr. Akif CİNEL, Prof. Dr. Cemil RAKICI ve Prof. Dr. Halil İbrahim OKUMUŞ, Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Bünyamin ER ile birlikte il genelinde faaliyet yürüten kamu kurum/kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törenin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI; Üniversitemizin, Türkiye’nin dördüncü üniversitesi olarak kurulduğunu ve bugün ülkenin marka değeri taşıyan bir kurumu olarak öğrenci odaklı, AR-GE odaklı ve toplumsal katkı odaklı çalışmalar sürdürdüğünü ifade etti. Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI konuşmasında “KTÜ camiası ben değil, biz duygusu ile içinde bulunduğu şehir ve toplumdan ayrı düşünülemeyeceği bilinciyle hareket etmekte ve bir “Dünya Üniversitesi” olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Üniversitemiz, sizlerden almış olduğu güç ve destekle şimdiye kadar olduğu gibi ilim irfan yolunda ilelebet ilerleyecek, en önemlisi de ilim ve insanlık adına büyük başarılara imza atmanın gayreti içinde olacaktır. Çünkü üniversiteler, iş gücü piyasasına eleman yetiştiren bir eğitim yuvası olmakla birlikte toplumun ihtiyaç duyduğu problemlerin çözümüne yönelik çalışmaların yapıldığı merkezlerdir.  Bunun yanında üniversiteler, bilimsel ve teknolojik anlamda toplumu bir adım öne taşıyan yenilikçi fikirler üretme ve uygulamaya koyma görevini üstlenen bilgi üretim yerleridir. Ülkelerin bilim ve teknoloji üretme kapasiteleri ve AR-GE potansiyeli, özel şirketlerin yanında büyük ölçüde üniversitelerin yaptığı çalışmalar ve akademisyenlerin şirketler ile yapmış olduğu proje bazlı faaliyetlere dayanmaktadır. Son yıllarda üniversitelerde yapılan akademik makaleler ve bildirilerin yanında artık lisanslanan patent sayıları ve lisans bedelleri, kurum dışı alınan projeler ve fon gelirleri, TEKNOKENT’teki öğrenci ve akademisyen firma sayıları ile bunların ciroları gibi faktörler üniversitelerdeki üretkenliğin ve verimliliğin ölçüsü olarak alınmaya başlamıştır. Bu sebeple değerli akademisyen arkadaşlarım, eğitim-öğretim faaliyetlerinizin yanında ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda gerek sanayi kuruluşları ile gerekse de TEKNOKENT’te kendi şirketinizi kurarak devletimizin başlatmış olduğu “Milli Teknoloji Hamlesi”ne katkı sağlayacak çalışmalar yapmanız hem ülkemizin hedeflemiş olduğu vizyonuna uygun hem de üretmiş olduğunuz bilgiyi, pratiğe dökme ve sizlerin gelişimi açısından da faydalı olacaktır." sözlerine yer vererek KTÜ’nün başarılarına katkı sağlayan devlet yetkilileri ile akademik ve idari personele teşekkür etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın ardından Trabzon Büyükşehir