Uluslararası Tekerlekli Sandalye Trabzon´da Tenis Turnuvası Heyecanı

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Trabzon´da Tenis Turnuvası Heyecanı

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Trabzon´da Tenis Turnuvası Heyecanı

Uluslararası Tekerlekli Sandalye Trabzon´da Tenis Turnuvası Heyecanı

 

Trabzon´da 26-30 Ağustos 2019 tarihleri arasında 9 ülkeden 35 bedensel engelli sporcunun katılacağı Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası Şampiyonası için hazırlıklar tamamlandı.

 

ITF (Uluslararası Tenis Federasyonu) takviminde TBESF (Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu) gözetiminde, Arhavi Tenis Kulübü ile CİS Park Çevre Tasarım sponsorluğunda düzenlenecek olan ITF 3PARPALİ CUP-Uluslararası Tekerlekli Sandalye Tenis Turnuvası TrabzonGençlik ve Spor MüdürlüğüBeşirli Tenis Kompleksi´nde yapılacak.

Toplamda 35 (bayan-erkek) tekerlekli sandalye sporcusu, antrenörü ve yöneticileri ile birlikte üst düzey katılımın sağlanacağı turnuvada erkekler, kadınlar, Quad ve çiftler kategorilerindeTürkiye´nin yanı sıra Japonya, Rusya, Polonya, İngiltere, Yunanistan, İsrail, İran ve Irak sporcuları mücadele edecek.

Şampiyona Trabzon´un yüz akı olacak..

Turnuvanın Koordinatörü ve aynı zamanda Arhavi Tenis Kulübü Başkanı Ali Büyüklüoğlu dünya sıralamasında ilk 20 içinde bulunan sporcuları izlemek için tüm Trabzonluları kortlara davet etti.

Turnuvanın ana sponsoru ve Arhavi Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi olan Cihan Uzuner de bu tür organizasyonlara büyük önem verdiklerini ifade ederek ? Tenis sporu için hem ITF hem de Bedensel Engelli Spor Federasyonu bu bölgeye büyük önem veriyor. Bizlerde bu amaca hizmet ediyoruz. Umuyorum ki bu turnuva Trabzon için önümüzdeki yıllarda büyük referans olacak? dedi.

Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü Beşirli Tenis Spor Kompleksi Tesis Müdürü Abdullah Cevahir de organizasyona ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, ?Son zamanlarda ilimizde spor adına güzel işler yapılıyor. Önemli turnuvalara ev sahipliği yaptık. Büyük organizasyonlar düzenlendi, düzenleniyor. Bu büyük organizasyona her şeyi ile hazırız. Gelen misafirlerimizi memnun etmek zorundayız. Zaten bu tür organizasyonlar ve turnuvalarla tesislerimizi daha da büyütebiliriz? diye konuştu.

Trabzon´da düzenlenen kahvaltılı basın toplantısına Turnuva Koordinatörü Ali Büyüklüoğlu, ana sponsor Arhavi Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Cihan Uzuner, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu İl Temsilcisi Ozan Sağlam, Trabzon Gençlik ve Spor Müdürlüğü Beşirli Tenis Spor Kompleksi Tesis Müdürü Abdullah Cevahir ve basın mensupları katıldı.