ULUSAL FİZİK EĞİTİMİ KONGRESİ TRABZON´DA

ULUSAL FİZİK EĞİTİMİ KONGRESİ TRABZON´DA

ULUSAL FİZİK EĞİTİMİ KONGRESİ TRABZON´DA

ULUSAL FİZİK EĞİTİMİ KONGRESİ TRABZON´DA

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan Ulusal Fizik Eğitimi Kongresi Düzenleme Kurulu Başkanı Saka, dördüncü kongrenin Trabzon´da yapılacağını bildirdi.

Ulusal Fizik Eğitimi Kongresi´nin dördüncüsü (UFEK2019) 27- 28 Eylül 2019 tarihlerinde Trabzon´da düzenlenecek.

DÖRDÜNCÜ KONGRE TRABZON´DA YAPILACAK
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası´nı (TTSO) ziyaret eden Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Zeki Saka, Prof. Dr. Ali Rıza Akdeniz ve Prof. Dr. Hakan Şevki Ayvacı´dan oluşan heyet, Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Heyet üyeleri, Başkan Hacısalihoğlu´nu Trabzon Üniversitesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Fen Eğitimi ve Araştırmaları Derneği işbirliği ile Trabzon Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi organizasyonu ile gerçekleştirilecek kongreye davet etti.

KONGRE EĞİTİMCİ VE ARAŞTIRMACILARI BEKLİYOR
Prof. Dr. Saka, fizik öğretmenliği eğitimi konusunda ortak hareket edilebilmesi ve olası çözüm önerilerinin geliştirilmesi için fizik öğretmenliği programının bulunduğu tüm fakültelerdeki öğretim elemanları ile fizik eğitimi ile ilgili tüm araştırmacı ve öğretmenlerin IV. Ulusal Fizik Eğitimi Kongresi´ne katılımının büyük önem taşıdığını vurguladı.

TÜRKİYE´NİN İLERLEMESİ EĞİTİM KALİTESİNE BAĞLI
Ulusal Fizik Eğitimi Kongresi´nin dördüncüsünün Trabzon´da yapılmasından büyük memnuniyet duyduğunu vurgulayan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Türkiye´nin ilerlemesinin temel bilimler alanlarında kaliteli eğitim verilmesi ile mümkün olduğunu ifade ederek kongrenin başarılı olması temennisinde bulundu.