ÜLKÜ OCAKLARI ÇAKIROĞLU'NU UNUTMADI

ÜLKÜ OCAKLARI ÇAKIROĞLU

Ülkü Ocakları vefatının 5. Yılında Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Maçka Turgut Özal Parkı’nda bir anma programı düzenledi.

ÜLKÜ OCAKLARI ÇAKIROĞLU'NU UNUTMADI

Ülkü Ocakları vefatının 5. Yılında Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Maçka Turgut Özal Parkı’nda bir anma programı düzenledi.

20 Şubat 2015’te Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisiyken, aynı okulda Sosyoloji Bölümü öğrencisi Nurullah Semo tarafından bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu, vefatının 5. Yılında Maçka’da anıldı.

ETKİNLİĞİ MAÇKA ÜLKÜ OCAKLARI DÜZENLEDİ
Merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun üniversitede öğrenci iken katledilmesi sebebiyle,  Maçka Ülkü Ocakları’nın desteği ve Maçka Kaymakamlığı’nın izniyle gerçekleştirilen etkinlikte, merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu, özgeçmişi ve fotoğraflarıyla ilçe halkına tanıtıldı.

HALKIN İLGİSİ BÜYÜKTÜ
Amaçlarının terör örgütünün gerçek yüzünü göstermek ve sebep olduğu ölümler ve yıkımlar için farkındalık oluşturmak olduğunu söyleyen Maçka Ülkü Ocakları Başkanı Olkan Reis, ilçe halkının gösterdiği ilginin bu anlamda önemli olduğunu söyledi.
Maçka’daki etkinlikte 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıfta öğrenim görürken, aynı üniversitenin Sosyoloji Bölümü’nde okuyan Nurullah Semo tarafından bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun, özgeçmişi ve fotoğrafları yer aldı.

ÇAKIROĞLU’NUN ÖZGEÇMİŞİ
Merhum Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun sergide yer alan özgeçmişinde;

“Fırat Yılmaz Çakıroğlu kimdir? 
1 Ocak 1991 yılında Konya’nın Akşehir ilçesinde doğmuştur.
Babası Fuat Mahir Çakıroğlu ile Annesi Özlem Çakıroğlu’nun tek evladıdır.
1996 yılında öğretmen olan annesi Özlem Çakıroğlu’nun Diyarbakır’a tayini üzerine çocukluğunu ve ilkokul yıllarını Diyarbakır’da geçirmiştir.
Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4. Sınıf öğrencisiydi.
Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusuydu.
20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesi’nde katil Nurullah Semo adlı terörist tarafından bıçaklanarak şehit edildi.”
 ifadeleri yer aldı.

Ali TİRİTOĞLU