TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET

TÜRKİYE CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yıldönümü Trabzon’da ve ilçemiz Maçka’da da büyük bir gurur ve sevince sahne oldu.

Maçka’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı pandemi tedbirlerine uygun olarak düzenlenen törenle kutlandı.

GENÇLİK, KAYMAKAM ÇOMAKLI’NIN MAKAMINDA
19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 102. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz ve beraberindeki sporcu ekibi Maçka Kaymakamı Selim Çomaklı’yı Kaymakamlık Makamında ziyaret etti.
Akabinde Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz, beraberindeki sporcularla birlikte hükümet konağı önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.
Buradaki törenin ardından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında törene katılan bütün katılımcılar Hükümet Konağı önünden başlayarak Maçka Spor Salonuna doğru Gençlik Yürüyüşü gerçekleştirdi.


MAÇKA’DA GURUR VE COŞKU
Kaymakam Selim Çomaklı, Belediye Başkanı Dr. Koray Koçhan ve protokol üyelerinin katılımıyla Maça Kapalı Spor Salonundaki programa geçilirken, buradaki sunum Edebiyat Öğretmeni Bünyamin Gök tarafından yapılan törende Saygı duruşundan sonra Maçka Halk Eğitim Merkezi Müzik Öğretmeni Tuğba Balcı yönetiminde İstiklal Marşı’mız okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz; “19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle milletler arasında yerini almasının adıdır.” dedi.


KURTULUŞ MEŞALESİ SÖNMEDİ SÖNMEYECEK!
Maçka Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nevzat Beldüz konuşmasında şu ifadelere yer verdi;
“Bugün, Gazi Mustafa Kemal'in Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin, Anadolu’da elden ele, gönülden gönüle dolaşmasının 102. yıldönümü. 19 Mayıs, sadece Türk millî kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin çağdaş değerlerle milletler arasında yerini almasının adıdır. 19 Mayıs, gençlik; gençlikte gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyeti'nin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir. Temeli 19 Mayıs’ta Mustafa Kemal Atatürk tarafından atılan ‘Milli Egemenlik’ ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanmış, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir.


MİLLİ İRADE GÜÇ KAYNAĞIMIZ
Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan ‘Milli İrade’nin yaşatılması için hepimize ve özellikle de siz gençlere büyük görevler düşmektedir. Sevgili Gençler Unutmayınız ki sizler: Atatürk’ün eserlerinin temel taşısınız. Unutmayınız ki: bayrağımız rengini, siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır. Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Binlerce Şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Birlik, beraberlik içinde birbirine sevgi ile yaklaşan, iyi eğitim almış teknoloji kabiliyetlerle donatılmış Türk Genci ülkemizi en iyi şekilde geleceğe taşıyacaktır. Yarınlarımızın teminatı olan siz değerli gençler, Yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde, nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak yetişmeniz için bizler elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ‘Vatanını En Çok Seven Görevini En İyi Yapandır’ sözünü rehber edinerek; vatan millet bayrak aşkıyla çok çalışıp, ileride sizlere verilecek olan görevleri en iyi şekilde yerine getireceğinizden asla şüphemiz yoktur. Buna yürekten inanıyoruz.

YARINLARIMIZ GENÇLERİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK!
Kahraman şehitlerimizin kutlu kanından rengini almış ay yıldızlı bayrağımız hür olarak vatan topraklarız üzerinde dalgalanıyorsa, bunu borçlu olduğumuz büyük önder Atatürk başta olmak üzere, aziz şehitlerimizi rahmet minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık diliyor, siz gençlerimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı sevgi, saygıyla kutluyorum.”
Ardından Atatürk’ün Gençliğe Hitabesini Sıla Karagöz okurken, Gençliğin Ata’ ya Cevabı ise Lise öğrencisi Zeynep Sude Bayram tarafından sunuldu. Günün anlam ve önemini ilişkin şiirin Ecrin Yıldırım tarafından okunmasının ardından pandemi tedbirlerine uygun olarak kutlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı töreni sona erdi.

Ali TİRİTOĞLU