Türkiye Teknolojileri Buluşmaları, ?Kobiler İçin Dijital Dönüşüm? Paneli Trabzon´da Gerçekleştirildi

Türkiye Teknolojileri Buluşmaları, ?Kobiler İçin Dijital Dönüşüm? Paneli Trabzon´da Gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) himayesinde, E- ticaret SEM ve E-ticaret Merkezi A.Ş tarafından gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları, ? Kobiler İçin Dijital Dönüşüm? paneli Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile

Türkiye Teknolojileri Buluşmaları, ?Kobiler İçin Dijital Dönüşüm? Paneli Trabzon´da Gerçekleştirildi

Ticaret Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´nin (TOBB) himayesinde, E- ticaret SEM ve E-ticaret Merkezi A.Ş tarafından gerçekleştirilen Türkiye Teknoloji Buluşmaları, ? Kobiler İçin Dijital Dönüşüm? paneli Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Bir otelde gerçekleştirilen panele Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Ergan, İş Adamaları ve Kobiler katıldı.

2000´li yıllardan sonra hızla dijitalleşen dünya, sosyal medya ile iletişimde yaşanan baş döndürücü gelişmeler ticaret tarzımızı da büyük oranda değiştirdiğini ifade eden Vali Ustaoğlu,? KOBİ´lerin dijitalleşen dünyaya ayak uydurmaları ve rekabet güçlerini artırmalarını sağlamak amacıyla, Ticaret Bakanlığımızın desteği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) himayesi, Vodafone ve Akbank ana sponsorluğunda "KOBİ´ler için Dijital Dönüşüm, E-ticaret ve E-ihracat" temasıyla düzenlenen ve şehrimizde gerçekleşen "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" etkinliği dolayısıyla bir aradayız. Bu önemli toplantı vesilesiyle şehrimizde misafir olan katılımcılara hoş geldiniz diyorum.

Artık E-ticaret olarak ifade edilen yeni bir alış-veriş mecrası ortaya çıktı. Online alışveriş olarak da ifade edilen e-ticaret artık ticarette belirleyici hale geldi. Yaşanan gelişmeler gelecekte ticaretin büyük oranda online bir hal alacağını açıkça gösteriyor. Dolayısıyla teknolojik gelişmelerle artık sınırların tamamen ortadan kalktığı dünya ticaret piyasasında sağlam bir yer edinebilmek için e-ticaret konusunda hazır olmak ve bu alanda güçlü bir şekilde var olmak durumundayız.

Günümüzde cirolarına baktığımız zaman E-ticaret sitelerinin ilk sıralarda yer aldıklarını görüyoruz. Değişen ve hızla dönüşen bu yeni ticaret tarzına yazılım, sermaye ve tanıtım anlamında küçük ve orta işletmelerimizi de hazırlamak durumundayız. Zamanın getirdiği değişime ayak uyduramayan, insan kaynağına yatırım yapmayan, teknolojinin getirdiklerinden faydalanamayan şirketlerin gelecek dönemde ayakta kalamayacağı açıktır. Doğru ürünü, doğru zamanda, doğru fiyattan satmak piyasada yerini almak açısından büyük önem arz ediyor. Türkiye bu konuda 10-15 yıl öncesine göre çok büyük ivme kaydetmiş olsa da yolculuk bitmiş değildir. Çetin bir rekabetin yaşandığı bu alanda küçük orta ve büyük işletmeler olarak hazır olmalı ve bu alanda yaşanan gelişmelerin gerisinde kalmamak üzere tedbir almalıyız. Devlet olarak da PTT gibi stratejik kuruluşlarımız vasıtasıyla e-ticareti destekliyor ve uyguluyoruz. Bir ürünü üretmek yeterli değil, dünyanın her köşesine tanıtmak, pazarlamak ve ulaştırmak da gerekiyor.

Bu anlamda kobiler ile paylaşımda bulunmak için şehirlerimizi dolaşan ve Trabzonumuzda da bu önemli toplantıyı gerçekleştiren Teknoloji Buluşmaları ekibini tebrik ediyor Ticaret Sanayi Odamıza ve diğer katkıda bulunan kişi kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum? dedi.

Panelin sonunda Vali Ustaoğlu, teknoloji buluşmalarına katılar firmaların stantlarını gezdi.