TURİZMDE DOĞRU BİLGİ ŞART

TURİZMDE DOĞRU BİLGİ ŞART

TURİZMDE DOĞRU BİLGİ ŞART

TURİZMDE DOĞRU BİLGİ ŞART

Trabzon SİAD’ı ziyaretinde iş insanlarını bilgilendiren İl Kültür ve Turizm Müdürü Ayvazoğlu; “Turizmde doğru bilgi ve veri ile hareket etmek lazım.”

Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni ziyaret ederek dernek üyelerine sunum yaptı.

YENİ DESTİNASYONLAR KONUSUNDA ÇALIŞIYORUZ
Trabzon’a gelen turist sayıları ve yeni destinasyon projeleri hakkında dernek üyelerini bildiren Ayvazoğlu; “Turizmde zaman zaman olumsuz söylemler oluyor. Özellikle körfez ülkelerinden gelen turist sayısında azalmalardan bahsediliyor. Bizler göreve geldiğimizden beri istatistiğe çok önem veriyoruz. Gerçek rakamları insanların önüne koyuyoruz. Bu rakamlarda gelen turist sayısındaki artış çok net görülüyor. Yeni destinasyonlar konusunda çalışmalarımız var. Bakanlığımıza sunduğumuz projeler var. Vazelon, Kuştul ve Kral kaya mezarlıklarının restorasyonu gibi... Kış turizmi çok önem verdiğimiz, üzerinde çalıştığımız projelerden.

ÖNERİLERİNİZİ ÖNEMSİYORUZ
İş insanlarımızın önerilerini önemsiyoruz. TSİAD yönetimine bu bilgilendirme fırsatını verdiği için teşekkürlerimi sunuyorum. Şehrimizde turizm alanında yapılanlar hususunda turizm koordinasyon kurulunun yanı sıra daha geniş katılımlı turizm meclisi oluşturduk. Bu meclise Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni de davet edeceğiz.” dedi.
TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren; “Turizm konusu şehrimiz iş dünyası açısından çok önemli. Biz de bu konuda fikir oluştururken istişareler yapıyoruz. Sayın müdürümüzü makamında ziyaret ederek görüşlerimizi paylaşmış, fikir alışverişinde bulunmuştuk. Bugün de Sayın Ayvazoğlu derneğimizde üyelerimize geniş kapsamlı bir sunum yaptı. Bu faydalı sunum için kendilerine teşekkür ediyoruz. Kendisi göreve başladığından beri geleneksel bürokrasi tarzı yerine iş dünyasının hoşuna gidecek bir anlayışla, durumdan vazife çıkartarak ve insiyatif alarak hareket ediyor.


SONUÇ RAPORUNDA AÇIKLAYACAĞIZ
Bugün dernek üyelerimizle buluşarak hem mevcut durumu anlatması hem fikirlerimizi alması oldukça değerli! Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak şehrimizde turizme yönelik sosyal politikalar geliştirecek bir turizm vakfının kurulması gerektiğini; turizmde koordinasyonu sağlayacak, yeni destinasyon çalışmaları yapacak bir araştırma merkezi kurulması gerektiğini seslendirmiştik. Üyelerimizle yapmakta olduğumuz istişareler sonucu önerilerimizi sonuç raporu olarak açıklayacağız. Sayın Kültür ve Turizm Müdürümüz Ali Ayvazoğlu’na derneğimizde gerçekleştirdiği sunum ve bugüne kadarki çalışmaları için teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.