TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK!

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK!

?Dünya İnsan Hakları Günü? dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Yavuz, Türkiye´nin uygulamalarıyla dünyaya örnek olduğunu belirtti.

TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK!

?Dünya İnsan Hakları Günü? dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Vali Yavuz, Türkiye´nin uygulamalarıyla dünyaya örnek olduğunu belirtti. 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz, ?10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü? münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Mesajında 10 Aralık tarihinin ?İnsanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belge olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi´nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edildiği gün? olduğunu söyleyen Vali Yavuz, şu ifadelere yer verdi;

İNSAN HAKLARINDAN TARAFIZ!
?İnsanların doğuştan ve eşit bir biçimde sahip oldukları hakları ifade eden uluslararası bir belge olan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi´nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunca kabul edildiği 10 Aralık1948 tarihinin seneyi devriyesi her yıl Dünya İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.
Birleşmiş Milletlerin kurucu üyesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi´ni ilk onaylayan ülkeler arasında yer alan ve derin mazisi boyunca dünyada barış kültürüne önemli katkılarda bulunan Aziz Milletimiz, bu konudaki hassasiyetini ortaya koymuş ve insan hakları konusundaki önemli sözleşmelere taraf olmuştur.

TÜRKİYE ÖRNEK ÜLKE OLDU!
Türkiye; İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi´nin tabiatına uygun olarak bugüne kadar insan haklarının en üst düzeyde tesis edilmesine, bunların teminat altına alınarak değişen koşullara göre geliştirilip uyarlanmasına ve bu beynelmilel değerlerin demokrasinin ve hukukun üstünlüğünün tüm dünyada egemen olması noktasındaki gayretlerine kararlılıkla devam etmektedir. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi´nin gerekleri doğrultusunda inisiyatif alıp mülteci ve savaş mağdurlarının yaralarını sararak onların insani haklarını sonuna kadar savunan ülkemiz, tüm dünyaya örnek teşkil etmektedir. 
Yarınların bugünden daha güzel olacağı ümidi ve temennisiyle tüm insanların, temel hak ve özgürlüklerden azami seviyede yararlandığı, insan hak ve hürriyetlerinin herkes için tüm yönleriyle korunup hayata geçirildiği bir dünyada yaşamak arzusuyla, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü´nü kutluyor; huzurlu ve mutlu bir gelecek diliyorum.?