TÜBİTAK’IN TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI ANLATILDI

TÜBİTAK’IN TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI ANLATILDI

TÜBİTAK’ın Teknoloji ve Yenilik Destek Programları, KTÜ TTM’de gerçekleşen seminerde TTSO üyesi firmalara anlatıldı.

TÜBİTAK’IN TEKNOLOJİ VE YENİLİK DESTEK PROGRAMLARI ANLATILDI 

TÜBİTAK’ın Teknoloji ve Yenilik Destek Programları, KTÜ TTM’de gerçekleşen seminerde TTSO üyesi firmalara anlatıldı. 

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi (KTÜ TTM) iş birliğiyle düzenlenen TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Bilgilendirme Semineri’nde, oda üyesi firmalara ve sektör temsilcilerine destekler konusunda ayrıntılı bilgi verildi, soruları yanıtlandı.

TÜBİTAK TEKNOLOJİ PROGRAMLARI ANLATILDI 
Seminere KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz ve yönetim kurulu üyeleri, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları (TEYDEB) Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek. KTÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı ve Trabzon Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gençağa Pürçek, KTÜ TTM Müdürü Prof. Dr. Oktay Yıldız ile oda üyesi firma temsilcileri katıldı.

AMAÇ; ÜYELERİN YÜKSEK KATMA DEĞERLİ ÜRÜNLER ÜRETMESİ
TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, bölgelerin, şehirlerin, ülkelerin ekonomik anlamda rekabet edebilirliklerinin en önemli unsurlarından birinin AR-GE ve yenilik kapasitelerinin yüksek olmasından geçtiğini belirterek; “Özellikle üniversitelerimizde elde edilen bilginin, firmalarımız tarafından katma değerli ürünlere dönüşmesi önem arz etmektedir. TTSO olarak bizim de amacımız özellikle imalatçı üyelerimizin AR-GE’ye dayalı üretim yapmaları, ürünlerine mühendislik, teknoloji ve yenilik katarak, teknolojisi yüksek katma değerli ürünler üretmelerine destek olmaktır. Bu amaç doğrultusunda KTÜ’nün araştırma odaklı birimleri ile TTM başta olmak üzere etkin bir iş birliği içindeyiz.” dedi.KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı; “Bir şirket bir ürünün kalitesini, özelliklerini artırmak istiyorsa, değişen dünyaya uygun farklı bir ürün üretip katma değerini artırmak istiyorsa kesinlikle AR-GE yapmalıdır. Bu anlamda TÜBİTAK TEYDEB de önemli destekler veriyor. Çok sayıda destek var ve bunlardan yararlanmak gelecek için çok önemli. Akademisyenler tarafı olarak biz iş dünyasına bu konuda her türlü desteği vermeye hazırız.” diye konuştu.

TÜBİTAK TEYDEB DESTEKLERİ ANLATILDI
Seminerde daha sonra TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek tarafından, çeşitli kategorilerde sağlanan destekler konusunda katılımcılara bilgi verildi ve soruları yanıtlandı. Dr. Selek, 2022 yılında TEYDEB olarak projelere 1,2 milyar lira destek sağladıklarını, 2023 yılında bu rakamın 1,7 milyar lira olduğunu vurguladı. Selek, TÜBİTAK TEYDEB’in Türk sanayisinin araştırma-teknoloji geliştirme yeteneğinin, yenilikçi kültürünün ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak amacıyla kurulduğunu belirterek; “Girişimciliği, üniversite – sanayi iş birliğini, yenilikçiliği destekliyoruz. Bu anlamda sağladığımız önemli miktarda destekten tüm iş dünyasını yararlanmaya çağırıyorum.” ifadesini kullandı.

Seminerin sonunda TTSO Başkan Yardımcısı Ahmet Kazaz, Dr. Hasan Selçuk Selek’e plaket takdim etti.