TTSO´DAN İNOVATİF GİRİŞİMCİLİĞE DESTEK

TTSO´DAN İNOVATİF GİRİŞİMCİLİĞE DESTEK

TTSO´DAN İNOVATİF GİRİŞİMCİLİĞE DESTEK

TTSO´DAN İNOVATİF GİRİŞİMCİLİĞE DESTEK

TTSO, Bulgaristan ve Litvanya Ticaret ve Sanayi Odalarıyla birlikte kurulacak ağ ile inovatif girişimciliği destekleyecek.

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi Oda Eşleştirme Projeleri Lansman Toplantısı İstanbul´da gerçekleştirildi. Proje kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası ve Litvanya´nın Kaunas Ticaret ve Sanayi Odası, kurulacak ağ sayesinde bölgelerinde inovatif girişimciliği geliştirecek ve destekleyecek.

EREN VE HACISALİHOĞLU DA KATILDI.
Toplantıya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı, Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) Başkan Vekili M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munuera Vinals ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile oda-borsa başkanları katıldı. Toplantıda, Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu Projesi´nde hibe kazanan 30 Türk Oda/Borsası ve 28 Avrupa Odasının sunumları yapıldı.

?ODA-BORSALAR GÜÇLÜ BİRER KANAAT ÖNDERİ?
Toplantının açılışında konuşan Hisarcıklıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının, iş dünyasına hizmet anlamında çok etkili kurumlar olduğuna işaret ederek, ?Oda ve Borsaların ana görevi, şirketlerin faaliyetlerini kolaylaştırmak, işlerinde destek sağlamaktır. Sürekli değişen yerel ve küresel iş yapma ortamında, firmalara kılavuzluk yapmaktır. Oda ve Borsalar, girişimcilerin hak, hukuk ve menfaatlerini yerel, ulusal ve uluslararası düzeyde takip ederler. Ayrıca, yerel kalkınma faaliyetlerine, güçlü bir kanaat önderi olarak katkı sağlarlar. Hatta çoğu zaman liderlik yaparlar. Kısaca, Oda ve Borsalar, iş dünyasına dönük görevleri yanında, yerel kalkınma gibi, birçok sosyal alanda da faaliyet gösterirler? diye konuştu.

TTSO İNOVATİF GİRİŞİMCİLİĞİ DESTEKLEYECEK
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası´nın Bulgaristan Ticaret ve Sanayi Odası ve Litvanya´nın Kaunas Ticaret ve Sanayi Odası ile kuracağı ağ sayesinde bölgelerinde inovatif girişimciliği geliştireceği ve destekleyeceği projeden birkaç örnek de veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ?İstanbul Ticaret Odamız, Paris Ticaret Odasıyla birlikte, KOBİ´lerde dijital transformasyonu hedefliyor. Giresun Ticaret Borsamız ve Ticaret Sanayi Odamız, İtalya´da Torino Ticaret Odasıyla birlikte fındıkta katma değerin nasıl artırılabileceği üzerine çalışacak. İzmir Ticaret Borsamız, Yunan ve İspanyol meslektaşlarıyla, ülkemizde kadın girişimcileri destekleyecek. Eskişehir Sanayi Odamız ve Sivas Ticaret ve Sanayi Odamız, Fransa ve İspanya odalarıyla, kümelenmeleri artırmak ve bunları uluslararası networke dâhil etmek istiyor. Aslında her bir proje güzel bir emek ve vizyon eseri. Hem müracaat eden, hem de eşleştirilmeye hak kazanan tüm Oda ve Borsalarımla iftihar ediyorum. Kendilerine ve AB üyesi ülkelerden müracaat eden tüm oda ve borsalarımıza teşekkür ediyorum.? dedi.
Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkan Yardımcısı Gabriel Munera Vinals da konuşmasında projelerin Türkiye AB arasındaki ekonomik entegrasyonun gerçekleşmesinde önemli rol oynayacağına vurgu yaptı. Vinals, Türkiye´nin ihracat pazarına işaret ederken, AB´nin Türkiye için en önemli pazar olduğunu hatırlattı. AB´den gelen yatırımların da Türkiye´deki yabancı yatırımların üçte ikisini oluşturduğundan bahseden Vinals, projelerin AB konusunda bilinmeyenlerin öğrenilmesi, ortaklıkların geliştirilmesi ve sivil toplumun çalışmaları açısından değerli olduğunu kaydetti.